Metal Gear Solid V: Ground Zeroes – nadějná, ale krátká
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Metal Gear Solid V: Ground Zeroes – nadějná, ale krátká

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes – nadějná, ale krátká | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 12. 2014 01:00 11

Seznam kapitol

1. Metal Gear Solid a jeho spletitá historie 2. Co tím Kojima zamýšlel? 3. Dejte si záležet, vyplatí se to 4. Co potřebujete k přežití v zajateckém táboře?
5. Když vás uspokojují štěkající pistole 6. Hardwarové nároky hry 7. Hodnocení hry, závěr

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, hra která rozpoutala obrovskou vlnu kontroverze, se po třičtvrtě roce dostala z konzolí i na naše počítače. Kontroverzní je především hrací dobou, která může být mimořádně krátká, pokud se mezi nepřátele vrhnete a začnete je kosit hlava nehlava. Pokud se ale pustíte do akce stealth stylem...

Reklama

Po skončení úvodního videa se s hlavní postavou nacházíte na vyvýšenině poblíž vojenského tábora. Ten se na několik dalších hodin stane vaším hřištěm, na kterém se budete moci vyblbnout dle svého uvážení a herního stylu. Chtěli byste se nepřátelským územím protlouci naprosto nepozorovaně? Žádný problém, můžete. Máte rádi akčnější pojetí hry a dělá vám dobře stealth zabíjení nepřátel? I tohle tu jde. A co když do ruky vezmete zbraň a rozhodnete se táborem projít jako hrdina akčních filmů z 80. let? I s tímhle ve hře pochodíte, byť se připravíte o spoustu zábavy.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes – nadějná, ale krátká
i Zdroj: PCTuning.cz

V době svého vydání Metal Gear Solid V: Ground Zeroes na konzolích přibližně před rokem spustil velkou vlnu kontroverze. Herní magazíny po celém světě psaly, že se dá hrou projít v pohodě za dvě hodiny herního času včetně videosekvence, což je bohužel pravda. Ostatně Ground Zeroes byl od začátku popisován jako předskokan Phantom Pain, pravověrného pokračování Metal Gear Solid, což v tomto případě bylo dovedeno takřka ad absurdum. Bohužel.

Záleží ale hlavně na přístupu, kterým můžete herní zážitek významně prodloužit. Pokud se táborem budete poctivě plížit, ve hře vydržíte mnohem déle a navíc si, podle mého názoru, užijete mnohem více zábavy. Prostřílet se zde z bodu A do bodu B je zde opravdu snadné a rychlé, takže milovníkům stříleček Ground Zeroes doporučit nelze.

Abych však hře úplně nekřivdila, vedle záchrany rukojmích během deštivé noci se do tábora můžete vydat i za denního světla nebo v útrobách vrtulníku, kdy po nepřátelích budete střílet za letu z výšky. Vždy se však setkáte s naprosto stejným prostředím, i když je pravda, že tábor za deště a za slunečního světla vypadá díky pokročilé grafice hodně rozdílně.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama