Microsoft a hardware: Proč nemůžeme mít ty hezké věci?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Microsoft a hardware: Proč nemůžeme mít ty hezké věci?

Microsoft a hardware: Proč nemůžeme mít ty hezké věci? | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 10. 2015 15:00 16

Seznam kapitol

1. Hardware má každý rád 2. Když se konstruktéři baví... a zákazníci ne 3. Superstůl, co zůstal jen na papíře 4. Xbox One... year later? 5. Developers, developers, developers... 6. Tak co, kdy se dočkáme?

Šestého října Microsoft představil Surface Book, opravdu impozantně vypadající hybrid mezi tabletem a notebookem, který lze úplně překlopit. Je to parádní kousek, nad kterým slintám a moc, moc bych ho chtěl vyzkoušet. Jenomže mám pocit, že to je další z předváděček věcí, které si nakonec u nás stejně nekoupíme.

Reklama

A opět je tu otázka: Dočkáme se ho? Je to další demonstrátor anebo další produkt, který se bude prodávat v zahraničí a kdo si pro něj zaletí, ten ho bude mít? Do mysli se mi vkrádají pochybnosti o tom, že ho kdy u nás uvidíme. Sledování dalších a dalších technologických prezentací v duchu cartmanovského „tohle je můj lunapark, je boží a VY do něj nesmíte přijít“ mi začíná připadat masochistické. Máme se trápit tím, že Microsoft dokáže vyrobit úžasnou věc, jenom nám ji potom nechce prodat? A má taková věc vůbec nějakou relevanci?

S postupem času se do mě vkrádá myšlenka, že bychom měli představení všelijakých budoucnostních demonstrátorů prostě ignorovat a zaměřit se pouze na produkty, které se k nám dostanou na trh. Popisovat Surface Table a meditovat nad jeho schopnostmi dává stejný smysl, jako se zabývat technologiemi z Minority Report anebo Star Treku: Uvidíme je jenom na obrazovce. A víme vůbec, zda jsou ty věci skutečné, že nebyly jenom trikově natočené? Jak tomu věřit, když si na ně nemůžeme sáhnout?

Apple umí udělat věci, které vás designem uchvátí a chcete je, i když je vlastně nepotřebujete. No – Microsoft je umí udělat taky. Ten rozdíl je ale v tom, že věci, které Apple představí, si taky obvykle můžete koupit. U hardware, který představí Google a Microsoft, ale taková jistota nepanuje. U Apple je skvělé to, že nás obvykle moc nekrmí koncepty, že vše, co nám ukáže, nám taky dovolí koupit, i když je občas dostupnost také regionálně omezena.

Microsoft nám v klidu ukáže stejně skvělé anebo ještě lepší věci, jenom je potom nenabídne. A to je gigantická škoda, protože když už se objeví něco revolučního, chceme to mít taky možnost koupit!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama