Microsoft a hardware: Proč nemůžeme mít ty hezké věci?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Microsoft a hardware: Proč nemůžeme mít ty hezké věci?

Microsoft a hardware: Proč nemůžeme mít ty hezké věci?

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 10. 2015 15:00 16

Seznam kapitol

1. Hardware má každý rád 2. Když se konstruktéři baví... a zákazníci ne 3. Superstůl, co zůstal jen na papíře 4. Xbox One... year later? 5. Developers, developers, developers... 6. Tak co, kdy se dočkáme?

Šestého října Microsoft představil Surface Book, opravdu impozantně vypadající hybrid mezi tabletem a notebookem, který lze úplně překlopit. Je to parádní kousek, nad kterým slintám a moc, moc bych ho chtěl vyzkoušet. Jenomže mám pocit, že to je další z předváděček věcí, které si nakonec u nás stejně nekoupíme.

Reklama

Mám rád hardware od Microsoftu. Na rozdíl od software od Microsoftu najdu jen pár věcí, vůči kterým bych měl výraznější námitky – Kin, Zune, ten podivný akční gamepad, který vypadá, jako by ho někdo přelomil násilím na dvě půlky. Je jich opravdu jen málo a řadu z nich bych označil za zajímavý experiment, který jenom nevyšel. To se prostě stane každému výrobci.

Se zlomeným gamepadem to Microsoftu nevyšlo...

Následuje nekončící seznam famózních věcí, z nichž některé byly a jsou opravdu revoluční: Optické myši, na počátku absolutně nejlepší v branži, dnes stále výborné.

zato prosadil kolečko myši v jeho současné podobě.

Forcefeedbackové joysticky. Forcefeedbackové volanty. Digital Sound System 80 s masivním subwooferem s wOOx technologií, který byl schopen odskákat ze stolu a přivolat ke stížnosti sousedy o tři patra níže. Ergonomické i běžné klávesnice špičkové kvality. Interaktivní hračky ActiMates.

...a po zvířátkách neštěkne pes.

Geniální gamepady, podle mého mínění ergonomicky nejlepší v branži (alespoň pro mé velké pracky). Výkonné a výborné herní konzole dnes již tří generací.

Je to paráda. Drtivá většina hardwaru, která u Microsoftu vznikla, je naprosto prvotřídní kvality, plně srovnatelná s lepšími výrobci periferií, jako je například Logitech. Nejde možná o absolutně top třídu periferií, jako je třeba Thrustmaster HOTAS, ale ve všech případech jde o skvělé výrobky vyšší třídy. Nic odfláknutého, nic zplichtěného. Periferie Microsoft u mě mají stejný zvuk, jako měly periferie IBM.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama