Microsoft Xbox Series X: Next Gen (PC) do obýváku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Microsoft Xbox Series X: Next Gen (PC) do obýváku

Microsoft Xbox Series X: Next Gen (PC) do obýváku | Kapitola 6

Z. Obermaier

Z. Obermaier

25. 11. 2020 13:00 49

Seznam kapitol

1. Opravdový Next Gen 2.0 2. Xbox Series X: vyladěné PC do obýváku 3. Specifikace a technické detaily 4. Pohled dovnitř Xboxu
5. Herní výkon, načítání a spotřeba 6. Herní tituly 7. Závěr: Hodnocení

Testujeme obě nové konzole, Xbox je na řadě jako první. Po třech letech Microsoft uvedl nejvýkonnější herní konzoli v historii. Nabízí APU od AMD, vysoký výkon, ray tracing a hraní v rozlišení až 4K (8K) při 120 fps. Navíc má zcela tiché chlazení a bleskově rychlým disk. Má ale i své mouchy. 

Reklama

Herní tituly

Microsoft Xbox Series X: Next Gen (PC) do obýváku
i Zdroj: PCTuning.cz

Hraní na Xboxu nelze v podstatě nic vyčíst, jelikož konzole jako taková se povedla. Má dobrou spotřebu, je tichá a má dost výkonu na hraní moderních her. I tituly, které se krapet sekají (AC: Valhalla) se časem s nějakým patchem jistě polepší. V podstatě všechny recenze na Xbox Series X ale hovoří o jednom velkém nedostatku, a to nabízených herních titulech.

Žádné herní taháky a reklama

Je smutným faktem, že povedená reklama z roku 2017 na Xbox One X ukazuje spoustu her, které vám teď v roce 2020 nabízí Game Pass jako jedinou alternativu k uvedení nové konzole. Kde je chyba? Co se stalo? Proč letos v oficiálním TV spotu je pouze AC: Valhalla a Halo Infinite, které bylo odloženo na příští rok. Reklamní spot na herní konzoli bez her je velká bída. Odráží ale realitu na trhu.

Xbox Series X nepřinesl žádnou exkluzivní hru, která by zákazníky navnadila ke koupi. Nemají tentokrát nic, co by hráče okamžitě uvedlo do transu koupěchtivosti. PS5 několik herních taháků má, i když jde většinou s prominutím o naprosté pitomosti (Godfall), tak Demon's Souls remake nebo Spider-Man Miles Morales jsou super. Co nabízí Xbox? Pouze čtyři nové hry (na všechny platformy) a kupu starých, ty ale hodně výhodně.

Game Pass

Jestli si myslíte, že na nové konzoli nebudete mít co hrát, tak budete. Z novinek je to Dirt 5, AC: Valhalla, Destiny 2: Beyond Light, COD: Black Ops Cold War, jde ale o multiplatform hry pro PC i PS5. Navíc si díky Game Pass můžete zahrát až 100 AAA her, kam patří i Doom Eternal, Battlefield 5 a další pecky. První měsíc můžete hrát dokonce jen za 26 Kč. Microsoft musel do Game Pass dát spoustu pecek, jinak by nemělo vůbec smysl novou konzoli bez herních taháků vydávat. Nabídka Game Pass je ale bomba. Škoda jen, že majitelé starších Xboxů už všechny tyhle hry dávno dohráli. Dokud ale nebudou nějaké herní trháky, je to o ničem. Navíc při pohledu na herní tituly roku 2021 se mnou žádné nadšení necloumá. Snad nás Cyberpunk 2077 zabaví na hodně dlouho než vyjde něco dalšího co bude stát za to.

Microsoft Xbox Series X: Next Gen (PC) do obýváku
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama