MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka"
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka"

MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka" | Kapitola 14

Z. Obermaier

Z. Obermaier

29. 11. 2010 03:00 16

Seznam kapitol

1. MSI GeForce GTX 470 TF II - Lepší jádro GF100 2. MSI GeForce GTX 470 TF II - Představení 3. MSI GeForce GTX 470 TF II - Detaily karty 4. MSI GeForce GTX 470 TF II - Pohled do nitra karty 5. Testovací sestava 6. Testovací hry a metodika 1/2 7. Testovací metodika 2/2
8. AvP, Arma 2, Battlefield 2, BattleForge 9. Crysis Warhead, DiRT 2, Far Cry 2, GTA IV 10. HawX, Just Cause 2, Metro 2033, Resident Evil 5 11. STALKER CoP, World In Conflict, Unigine, Vantage 12. Shrnutí výkonu a ceny 13. Spotřeba, teploty, přetaktování 14. Závěr

I když je nástupce GeForce GTX 470 už doslova za dveřmi, mnohem levnější GeForce GTX 470 má zákazníkům stále co nabídnout. Proti referenční verzi nabízí nižší teploty, spotřebu a hlavně absolutně tichý chladič. Také cena je příjemná. Jednoznačně jde o jednu z nejzajímavějších nabídek těchto vánoc z poměru ceny a výkonu.

Reklama
MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka"
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkon

Výkon dnes testované karty pro nás není důležitý, základní frekvence referenčního modelu nabízí také stejný výkon. Jelikož dnes testujeme zajímavou nereferenční verzi karty, zajímat nás budou hlavně vlastnosti chladiče, teploty a spotřeba.

Vlastnosti

Výrobce MSI osadil kartu chladičem Twin Frozr II a dobře udělal. Chladič je za všech okolností tichý i po vysokém přetaktování. Díky nižším teplotám a vyladěnějšímu výrobnímu procesoru jádra GPU, také znatelně klesla spotřeba karty v zátěži. Z tohoto hlediska jde o zdařilý produkt ve všech směrech. Jedinou vadou budiž teplo, které všechno zůstane ve skříni. Majitel musí zajistit dostatečný odtah teplého vzduchu ven z počítačové skříně. Díky kvalitnímu chlazení, je možné kartu i hodně vysoko přetaktovat a dosáhnout na výkon GeForce GTX 480 nebo přetaktovaného Radeonu HD 5870.

Osobní názor

Tady je škoda, že ty nejpovedenější edice grafik většinou přichází až na sklonku jejich života. GeForce GTX 470 bude už za za několik dní nahrazena GeForce GTX 570. Ta bude sice nabízet vyšší výkon, nižší spotřebu a tiché chlazení - bude také výrazně dražší než dnes testovaná karta. Proto má GeForce GTX 470 od MSI stále smysl. Nabízí za solidní cenu vysoký výkon, tichý chladič, nižší spotřebu a vysoké přetaktování. Pokud hledáte grafickou kartu střední třídy v cenové hladině do 5500 Kč s DPH, máte v podstatě dvě možnosti - Radeon HD 6870 a GeForce GTX 470.

První z jmenovaných má o kousek nižší výkon, znatelně nižší spotřebu. Také jej díky vysokým základním taktům už mnoho nepřetaktujete. GeForce GTX 470 sice není moc úsporná karta, pokud ale vyšší spotřebu překousnete, nabídne vysoký výkon a možnost jeho velkého nárůstu s dalším taktováním. Karta také nabízí větší kapacitu paměti. Nevýhodou je možnost připojení jen dvou LCD panelů, výhodou naopak možnost využití CUDA. Zde už záleží na vašich preferencích, zdali sáhnete po výkonu za cenu vysoké spotřeby nebo po úsporné kartě z produkce konkurence.

MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka"
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu MSI N470GTX Twin Frozr II poskytuje server Heureka.cz

MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka"
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafickou kartu do testu zapůjčil MSI Czech republic

MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II - Dokonalá "470-ka"
i Zdroj: PCTuning.cz

Monitory pro testování grafik poskytlo HP Czech republic

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama