Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu? | Kapitola 9

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 8. 2014 06:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Steam 3. Origin, Desura 4. GOG 5. E-shopy s CD klíči
6. Slevové balíčky 7. Nákupy her na dalších místech 8. Srovnání cen 9. Platební metody

Nabídka na trhu s hrami se neustále rozšiřuje, do hry vstupují nový a nový hráči a konkurenční boj ještě nabírá na obrátkách s masivními slevovými akcemi digitální distribuce, které často přinášejí skvělé AAA hry téměř za pakatel. Jak se v těchto slevových akcích a nabídkách orientovat a kterak levně nakupovat hry na internetu vám prozradíme na následujících řádcích.

Reklama

Tak a jsme skoro u konce. Vybrali jsme si hru, porovnali její ceny napříč celým internetem a narazili na skvělou nabídku, která nám ušetří více než 10 eur. Teď už stačí jenom zaplatit a těšit se, až nám hra přijde. Aby však z nákupu po internetu namísto potěšení nevznikla noční můra, je třeba pohlídat si ještě jednu věc – způsob platby.

Hlídat způsob platby není důležité pouze u méně známých zapadlých obchodníků, ale i u větších poskytovatelů včetně Steamu. Jen si vzpomeňte na útoky a ukradené platební údaje statisíců hráčů třeba ve hře League of Legends a spol. Uvést číslo své kreditní karty zkrátka není žádná legrace, a to zvlášť v případě, že jste tuto kreditku nevyčlenil pouze pro platby na internetu a případní útočníci z ní mohou vydolovat třeba i celé vaše úspory.

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdaleka nejbezpečnějšími platbami po internetu jsou PayPal, PayU, Skrill (dříve Moneybookers), či PaySafeCard. PayPal, PayU a Skrill jsou na stejném principu fungující ověřené společnosti, které za mírný poplatek plní funkci nárazníku mezi vámi a daným prodejcem. V těchto společnostech je třeba vytvořit si účet, na nějž následně můžete posílat peníze např. bankovním převodem a platit, přičemž obchodník nedostane přístup k vašim platebním metodám a často ani k dalším údajům jako je třeba vaše adresa.

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče PaySafeCard, zde je situace z pohledu platícího hráče ještě příznivější. PaySafeCard totiž nakoupíte na vybraných prodejních místech (např. prodejna Žabka, benzinka Shell, TipSport) a to ve vámi určené hodnotě – 100, 300, 500, 1000 atd. Nakoupené kódy fungují jako kredit na dobití telefonu – můžete s nimi tedy buď dobít vaši PaySafeCard peněženku, či s nimi díky kódu rovnou zaplatit a to bez udání jakýchkoliv důvěrnějších informací, čímž je tato platební metoda zdaleka nejbezpečnější.

Volba platební metody samozřejmě záleží na možnostech zvoleného obchodníka. Pokud budete nakupovat v e-shopech v Americe, zdaleka nejčastěji se shledáte s platební možností PayPal. Platební metoda PaySafeCard je spíše ojedinělá, nicméně takový Steam s touto službou bez problémů operuje. Nenechte se proto ožebračit, a když je vám některá z těchto možností nabízena, raději po ní sáhněte. Každý levný nákup na internetu se totiž může mrknutím oka extrémně prodražit. 

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

A jak nakupujete hry vy? S jakými e-shopy máte nejlepší zkušenosti? A jak je to u vás s využívanými platebními metodami? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama