Návod na instalaci SSD do PS5
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Návod na instalaci SSD do PS5

Návod na instalaci SSD do PS5 | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

21. 10. 2021 10:30 1

Seznam kapitol

1. Výběr disku a příprava konzole 2. Otevření konzole a osazení SSD 3. Formátování SSD a první spuštění

Před necelým rokem se začala prodávat konzole Playstation 5 a od té doby na ní můžeme pařit jeden skvělý titul za druhým. Ať už opakovaně umíráte v Returnalu a Deathloopu, chytáte padouchy se Spidermanem nebo jen obdivujete krásnou přírodu v Horizon Zero Dawn, jistě jste si s přibývajícím počtem her všimli jedné slabiny konzole. Jde samozřejmě o velikost úložiště. Aktualizace firmwaru naštěstí umožňuje přidat do interního konektoru M.2 další disk a v následujících řádcích ukážeme, jak toho plně využít.

Reklama

Krok 4: formátování SSD a první spuštění

Po zapnutí vás konzole vyzve k formátování disku. Pokud instalujete SSD, které jste již dříve používali, tento krok odstraní všechna vaše data. Jde ale o nezbytný krok k používání SSD spolu s PlayStation 5. Konzole si následně ověří rychlost disku. Náš Samsung 980 PRO testem sekvenčního čtení s přehledem prošel.

Návod na instalaci SSD do PS5
i Zdroj: PCTuning.cz

V nastavení a podmenu úložiště si můžete zkontrolovat, že vaše SSD je správně nainstalováno a kolik prostoru zbývá. Zároveň lze zvolit, kam se nové hry budou instalovat. Pokud máte základní úložiště plné, můžete nové hry stahovat rovnou na SSD disk. Tím pádem si ušetříte prodlevy při přesouvání her. Samotný přesun her nicméně díky vysokým rychlostem trvá maximálně desítky sekund.

Návod na instalaci SSD do PS5
i Zdroj: PCTuning.cz

A to je vše. Instalace SSD není vůbec složitá a s tímto návodem to zvládne opravdu každý. Nyní si konečně můžete nainstalovat všechny nejnovější hry a užít si rychlé načítání. 

Největší nástrahou zůstává pouze výběr vhodného SSD. Samsung nám to zjednodušil, jejich řada SSD 980 PRO v kapacitách 250 GB, 500 GB, 1 TB a 2 TB s přehledem splňuje všechny požadavky a nabízí skvělé specifikace a špičkovou spolehlivost. Jestli to půjde stejně hladce i u ostatních disků, vyzkoušeno nemáme, ale řadu SSD 980 Pro můžeme na základě zkušeností doporučit. Pro jistotu ale k SSD dokupte i heatsink.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama