Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon?

Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

15. 2. 2019 03:00 43

Seznam kapitol

1. Potupa 2. Gravitace 3. V bezpečí domova 4. Obrněnci 5. Podle návodu 6. Vyvrtejte si jacka

Jupí! Zničil jsem další telefon! Tentokrát šlo o mimořádně trapnou příhodu, kdy potichu jako Jack v Titanicu sklouzl pod hladinu vody v dřezu, zatímco jsem si dával šlofíka. Pár hodin pod hladinou saponátu jej zneprovoznilo stejně spolehlivě jako ledové vody severního Atlantiku. Nuže, učiňme tryznu za všechny utopené, rozmlácené a přejeté telefony!

Reklama

Nutno podotknout, že v některých případech se na ničení telefonů podílela škodolibost cizích lidí. Jedna věc je srazit příteli telefon z mostu, ale mnohem rafinovanější byly kousky, které provedli trollové z 4chanu. Nejprve rozšířili falešnou zprávu, že update na iOS7 způsobí, že se iPhone stane vodotěsným. Spousta lidí to zkusilo. Když vyšel iOS8, začali šířit zprávu o tom, že tento operační systém dovoluje bezdrátové rychlonabíjení telefonu v mikrovlnce. Lidé to opět zkusili!

V okamžiku, kdy se objevila Bendgate, tedy kauza s prvním ohebným telefonem (iPhone 6 Plus), zlomyslníci z 4chanu přispěchali s tvrzením, že to není chyba, ale že to je funkce. Že se ohýbání není třeba bát – asi to byla parafráze na tvrzení, že „ztráta signálu při telefonování není konstrukční problém, ale lidi ho drží špatně“. A lidé ho opět ohýbali!

Ano, máme tu spoustu divných lidí, hloupých lidí – a pak tu máme TechRaxe. TechRax je speciální případ jedince, který začal s technologickými recenzemi, ale to mu nefungovalo, takže přešel na destruktivní videa, která mu naopak fungovala. No a tak se pustil do věcí, jako vysoce vědecké studie, co se stane, když strčíte telefon do lávy a nebo do srovnávacího testu destrukce iPhonů. Je to takový tech snuff, co říct více.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama