nove-pameti-kingmax-ddr400-vyplati-se
Hardware Článek Nové paměti Kingmax DDR400 - vyplatí se?

Nové paměti Kingmax DDR400 - vyplatí se? | Kapitola 3

Dudek Jan

Dudek Jan

6. 6. 2003 00:00 70

Seznam kapitol

1. DDR 400 - jediná volba 2. Nové paměti Kingmax 3. Testy a závěr:

Do rukou se nám dostaly nejnovější moduly od jednoho z největších výrobců "konzumních desktopových" pamětí - Kingmaxu. Paměti DDR400 jsou v provedení TinyBGA a nově jsou vyvedeny v různých barvách (dle libosti uživatele). Další novinkou jsou paměti Kingmax se "zlatým PCB". Na první pohled vypadají paměti zajímavě, ale testy mohou vypovědět něco jiného ...

Reklama

Testy

Testováno na základní desce EPoX EP-4PDA2+ s čipsetem i865PE

Paměti jsme testovali z hlediska maximálního zvládnutého taktu při tzv. rock solid stabilitě. K testování jsme používali program Memtest, který testuje stabilitu pamětí. Při testech jsme používali novou desku od EPoXu s i865PE, kterou právě testujeme. Tato deska je podle našeho názoru nejlepší na overclocking, dokonce překonává i ASUS P4P800. Bohužel na druhou stranu je deska poměrně chudě vybavena.

Paměti byly testovány při základním napětí 2,5 V při dvou časování - agresivní 2-2-2-5 a konzervativní 2,5-4-4-8. Zde musím zdůraznit, že je lepší vyšší frekvence a horší časování než opačně. U většina pamětí je agresivní velký problém a ztrácejí poměrně hodně na frekvenci. Vyšší frekvence pamětí může přinést výkonnostní nárůst nad 10 %, kdežto agresivní časování pouze 1 - 5 %.

Všechny paměti jsme testovaly v páru na P4 2,4 GHz a 800 MHz FSB. Paměti byly na synchronní frekvenci s FSB. Kingmaxy jsme srovnávali s OCZ PC3200 CL2 DDR400.

Konzervativní časování

Nové paměti Kingmax DDR400 - vyplatí se?
i Zdroj: PCTuning.cz

Agresivní časování

Nové paměti Kingmax DDR400 - vyplatí se?
i Zdroj: PCTuning.cz

Kingmaxy splňují normu na 100 %, ale ani o MHz víc z nich nevyždímáte. Na 201 MHz už házely po určité době chodu Memtestu chyby. OCZtka jsou opravdu lepší. Zde záleží na uživatelích jestli si za přetaktovatelnost připlatí.

Závěr

Jaké jsou paměti značky Kingmax? Kvalitní, levné a hlavně máte na ně dlouhou záruku. Co avizují, to splní do puntíku, ale ani o trošku více. Paměti DDR400 jedou na 200 MHz (400 DDR), ale ani o 1 MHz je nepřetaktujete. To bude určitě vadit všem overclockerům, ale těm kteří počítač nijak extrémně netuningují padnou jak ušité. Cena není vysoká a nekupujete zajíce v pytli. Paměti Kingmax je kvalita za rozumnou cenu. Záleží jen na Vás jestli chcete přetaktovávat, pokud ne, tak doporučuji paměti Kingmax.

Zapůjčila firma

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama