Podvodníci lákají na až 99% slevy na Alze. Propaganda na Twitteru bez omezení. Češi nechtějí elektromobily #TYDEN ~ 24. dubna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Podvodníci lákají na až 99% slevy na Alze. Propaganda na Twitteru bez omezení. Češi nechtějí elektromobily #TYDEN ~ 24. dubna

Podvodníci lákají na až 99% slevy na Alze. Propaganda na Twitteru bez omezení. Češi nechtějí elektromobily #TYDEN ~ 24. dubna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 4. 2023 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Konec ověřených účtů na Twitteru. Elon Musk opět kecá. Může ActivityPub zachránit internet? Imgur končí s hostováním pornografie. MariaDB propouští. Poslední trailer ke hře Zelda.

Reklama

Marketing, komunikace

Co se stalo s HustleGPT? Vzpomínáte si? HustleGPT byla virální senzace, která se ptala, jestli se z botů mohou stát podnikatelé. Samozřejmě to nedopadlo dobře.(Hustle)

Mention oznamuje, že od května končí zdarma použitelná varianta. Další důsledek zásadního zpoplatnění (a znepřístupnění) API Twitteru. Ceny začínají od 41 eur měsíčně (při ročním placení).

Na svůj profil na Instagramu můžete nyní přidat 5 odkazů. „Odkaz v bio“ nyní dává větší smysl. No, tak nějak. Je v něm nepořádek a neusnadňuje jejich zobrazení. Nejspíš záměrně. (Make Use Of)


Bezpečnost, soukromí, právo

Twitter čelí v Brazílii odporu  poté, co původně odmítl žádosti vlády o odstranění příspěvků a profilů podezřelých z podněcování násilí ve školách.(Bloomberg)

Google vydává bezpečnostní aktualizaci prohlížeče Chrome, která opravuje aktivně zneužívaný 0day, kvůli slabině typu záměny s vysokou závažností v enginu V8 JavaScript (Bleeping Computer, CVE-2023-2033)

SEC žaluje společnost Bittrex a jejího bývalého generálního ředitele  za údajné provozování neregistrované burzy cenných papírů a tvrdí, že tokeny jako Algorand a Omise Go jsou cenné papíry. (CoinDesk)

Poté, co Microsoft a Citizen Lab upozornily, že spyware od QuaDreaqm je používán k hackování novinářů a dalších osob, společnost se sídlem v Tel Avivu ukončuje činnost. Minulý týden vyšlo najevo, že hackerské nástroje izraelské firmy byly použity proti novinářům, opozičním představitelům a advokačním organizacím v nejméně 10 zemích. (CTech)

Soudce předběžně schválil rozsáhlé vyrovnání ve výši 725 milionů dolarů, které se týká mateřské společnosti Meta společnosti Facebook. Meta souhlasila s platbou za urovnání žaloby, podle níž Facebook umožnil sdílení osobních údajů uživatelů s třetími stranami, z nichž nejznámější je společnost Cambridge Analytica. Česka se to netýká, ačkoliv se sdílení osobních údajů týkalo. (The Hill)

Fox News Network a Dominion Voting Systems se včera dohodly na vyrovnání ve výši 787,5 milionu dolarů, čímž ukončily soudní proces v žalobě společnosti Dominion na ochranu osobnosti proti společnosti Fox těsně před tím, než měly zaznít úvodní argumenty. (ArsTechnica)

Vyhráli jsme třetí soud v řadě, píše Miloslav Šindelář z Institutu moderní výživy, a dodává: po slovenském výrobci alkalické vody a americkém výrobci „zázračné“ kávy na hubnutí nás tentokrát zažalovala česká „influencerka“! (IVM)

OpenAI, která možná trénovala své modely na datech lidí bez jejich souhlasu, čelí právním problémům v EU, která má přísné zákony na ochranu soukromí a provádí šetření. (MIT Technology Review)

Seagate se dohodl s americkým ministerstvem obchodu na urovnání sporu zaplacením 300 milionů dolarů kvůli dodávkám pevných disků v hodnotě více než 1,1 miliardy dolarů Huawei, což je porušení amerických zákonů o kontrole vývozu.(Reuters)

Od července do prosince 2022 PEN America zjistil 1477 případů zákazu jednotlivých knih, což se týká 874 unikátních titulů. Pět z těchto zakázaných knih (o kterých právě víme) je od Neila Gaimana.(Pen America)

Mullvad VPN tvrdí, že policie po pokusu o zabavení počítačů v její kanceláři odešla s prázdnou. Mullvad má přísnou politiku zákazu logování. (The Verge, PC Mag)

Rodina Michaela Schumachera se chystá podniknout právní kroky proti německému bulvárnímu časopisu Die Aktuelle za zveřejnění „rozhovoru“ s hvězdou, který vytvořila umělá inteligence.  (The Verge)

Affinity hackli fórum. Hacker získal přístup k údajům uživatelů fóra po kompromitaci účtu správce. Mohl získat přístup k informacím, jako je uživatelské jméno, reputace, datum připojení, počet příspěvků, e-mailové adresy a poslední použitá IP adresa. Fórum Affinity má téměř 175 000 členů. (Security Week)

Google opravil zranitelnost GhostToken GCP,  která mohla útočníkům umožnit hack účtů Google pomocí OAuth v aplikacích (Bleeping Computer)

Výzkumníci našli použité routery, které obsahují firemní data. Pouze pět z 18 routerů bylo řádně vyčištěno, zatímco devět z nich obsahovalo citlivé údaje o společnosti a zákaznících.(Gizmodo)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama