Utopické město Elona Muska. Krach SVB stále hýbe trhem #TYDEN ~ 20. března
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Utopické město Elona Muska. Krach SVB stále hýbe trhem #TYDEN ~ 20. března

Utopické město Elona Muska. Krach SVB stále hýbe trhem #TYDEN ~ 20. března

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 3. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

YouTube TV zdražuje. GPT-4 dorazila v úterý. Baidu představilo AI chatbot. Amazon končí s novinami a magazíny. TikTok se blíží ke konci. Gowalla je zpět.

Reklama

Elon Musk plánuje postavit vlastní utopické město v Texasu. Nedaleko SpaceX a Boring zázemí tak má vzniknou Snailbrook. Pro zaměstnance Muska nabídne domy za 800 dolarů měsíčně. (WSJ)

BBC nebude vysílat Attenboroughovu epizodu kvůli obavám z „pravicového odporu“. Tohle zní jako zcela fatální selhání. Nic na tom nemění, že tu jednu epizodu prý nikdy nechtěli vysílat. Pokud je to pravda, tak na negativní dopad měli myslet předem. (The Guardian)


#TYDEN k poslouchání

Týden k poslouchání tento týden vynechal. Vítězem se stala viróza, se kterou se podcast, byť patnáctiminutový natáčet prostě nedal. 


Internet, webdesign

Automattic koupili ActivityPub plugin pro WordPress. Usnadní se tak cesta do Fediverse. Plugin umožňuje proměnit blog/web ve sledovatelný zdroj přes Mastodon a další nástroje kompatibilní s Fediverse. Případné komentáře ve Fediverse pak míří do komentářů pod články. (TechCrunch)

Rozhovor s Davem Winerem, který se podílel na vzniku a vývoji RSS, o zániku služby Google Reader, podpoře RSS kanálů v systému Mastodon a dalších tématech. (The Register)

YouTube zvyšuje cenu předplatného YouTube TV o 8 dolarů na 72,99 dolarů měsíčně s odkazem na zvýšení nákladů na obsah. Před třemi lety stoupla cena z 49 na 64,99 USD. Při spuštění v roce 2017 to bylo 35 USD. (Tech Crunch)

Potřebujete Flash? Ruffle se pokouší o emulaci v Rustu. Bezpečnou, nutno dodat, protože na Flashi nic bezpečného není. A je dobře, že nás opustil. (Phoronix)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama