Podvodníci lákají na až 99% slevy na Alze. Propaganda na Twitteru bez omezení. Češi nechtějí elektromobily #TYDEN ~ 24. dubna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Podvodníci lákají na až 99% slevy na Alze. Propaganda na Twitteru bez omezení. Češi nechtějí elektromobily #TYDEN ~ 24. dubna

Podvodníci lákají na až 99% slevy na Alze. Propaganda na Twitteru bez omezení. Češi nechtějí elektromobily #TYDEN ~ 24. dubna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 4. 2023 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Konec ověřených účtů na Twitteru. Elon Musk opět kecá. Může ActivityPub zachránit internet? Imgur končí s hostováním pornografie. MariaDB propouští. Poslední trailer ke hře Zelda.

Reklama

Umělá inteligence

Sam Altman říká, že OpenAI nebude trénovat GPT-5 „nějakou dobu“ a také, že v dopise o pozastavení vývoje AI chybí „většina technických nuancí ohledně toho, kde potřebujeme pauzu“. (The Verge)

Zdroje: Evropský parlament je blízko dokončení nových tvrdých opatření týkajících se umělé inteligence, včetně toho, že tvůrci chatbotů budou muset odhalit, zda používají materiál chráněný autorskými právy. (Financial Times)

Na sociálních sítích se rozšířila píseň, která pomocí umělé inteligence klonuje hlasy Drakea a The Weeknda. Nejde o první a rozhodně ani poslední příklad něčeho, co se zpěvákům logicky nelíbí. (BBC)

YouTube odstranili Heart On My Sleeve (video výše) kvůli oznámení UMG o autorských právech, Jak to obstojí s právním dilema Google, který tvrdí, že scrapping dat pro trénink umělé inteligence je férové použití. (The Verge)

V rozhovoru s Tuckerem Carlsonem Elon Musk říká, že pracuje na „TruthGPT neboli umělé inteligenci hledající maximální pravdu, která se snaží pochopit podstatu vesmíru“. (Fox news, WSJ)

Zdroje: Google vypustil Bard navzdory interním obavám. Někteří zaměstnanci označili chatbota za „patologického lháře“, jehož odpovědi mohou vést ke „zranění nebo smrti“. Pro Česko tak jako tak stále: Aplikace Bard není ve vaší zemi aktuálně podporována. Zůstaňte naladěni! (Bloomberg)

CEO Stack Overflow říká, že společnost plánuje zpoplatnit přístup k 50 milionům otázek a odpovědí na své službě velkým vývojářům umělé inteligence již v polovině roku 2023. (Wired)

Modely umělé inteligence náročné na data by mohly pomoci při oceňování Redditu. Ve skutečnosti je reddit jedním z příkladů nejméně vhodného zdroje dat pro učení AI. Je to sociální síť, pokročilejší diskuzní fóra, s obrovskou záplavou věcí, které opravdu AI naučit nechcete. (Reuters)

Microsoft a Epic Systems oznámily, že do zdravotnictví zavádějí GPT-4 od OpenAI. Pro přípravu odpovědí na zprávy od zdravotnických pracovníků pacientům a pro použití při analýze zdravotnických záznamů při hledání trendů. Co by se mohlo pokazit? (Ars Technica)


Software

Proton spustil správce hesel s koncovým šifrováním. 🔀 Prozatím ale jenom v beta verzi. (Proton)

Aktualizace Protonu přináší dalších 18 her pro Windows, které lze spustit v Linuxu. Proton je software používaný na konzoli Steam Deck. Open source nástroj, který Valve přikládá ke všem verzím Steamu pro Linux. (ArsTechnica, gHacks)

Aplikace přímo od Apple pro vedení si deníků bude součástí iOS 17.  RIP Day One (9to5Mac, WSJ)


Mobilní aplikace

iOS 17 by konečně mohl umožnit sideload aplikací do iPhonu. Sideloading aplikací znamená, že si můžete stáhnout aplikaci, aniž byste použili obchod App Store společnosti Apple. Potenciální začlenění sideloadingu má zajistit soulad s novými evropskými předpisy (Cnet, Bloomberg)

Sigfox se v Česku odmlčel, zda je to konec této sítě internetu věcí, její provozovatelé nekomentují. Sigfox v České republice provozuje společnost SimpleCell ve spolupráci s operátorem T-Mobile. Ve Francii společnost Sigfox, která stejnojmennou síť internetu věcí provozuje, loni oznámila bankrot. A v pátek aktulizováno na: T-Mobile vypíná vysílače (Lupa.cz)


Hry

Poslední trailer ke hře Zelda: Tears of the Kingdom přináší otevřené nebe a spoustu dramatu

Epic Games rozdává Beyond Blue a Never Alone (Kisima Ingitchuna). Do 27. února.

Filmový trailer ke hře The Division Heartland. Další světová apokalypsa, trochu...

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama