Pokec o železe #003 - Nové grafiky, pád technologických akcií i krypta, Steamdeck a herní notebooky.
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Pokec o železe #003 - Nové grafiky, pád technologických akcií i krypta, Steamdeck a herní notebooky.

Pokec o železe #003 - Nové grafiky, pád technologických akcií i krypta, Steamdeck a herní notebooky.

Václav Vlček

Václav Vlček

20. 5. 2022 09:05 13

Třetí díl povídání o hardware, ve kterém rozebereme všechny nejzajímavější novinky z poslední doby.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

Máme tady třetí díl našeho podcastu o hardware. Protože na kvalitě zvuku už jsme zamakali a snad už nezníme jako ze studny, tak další vylepšení se týká dostupnosti. Takže nově najdete náš podcast nejenom u nás na webu, ale i na oblíbených službách Spotify a Apple Podcasts. Tak si nezapomeňte náš podcast plný mouder přidat mezi oblíbené, aby vám neutekly nové díly.

A kdo bude žvanit o počítačích, hardware, technologiích, životě, vesmíru a vůbec?

Vašek Vlček - dlouholetý šéfredaktor PCTuning, muž co chtěl zůstat na pozadí. A nevyšlo to.

Zdeněk Obermaier - náš expert přes procesory, grafické karty a vlastně jakékoliv výkonné železo. Čím větší hi-end, tím líp!

Michal Rybka - jeho pravidelné úvahy si můžete přečíst každý pátek a pokud chcete víc, najdete ho v Levelu.

David Jiránek - píše nám hlavně herní periferie a novinky, ale zvládne skoro jakýkoliv kus hardware.

Janek Gabriel - streamer, kryptostavitel mining rigů a raidleader ve WoW. Najdete ho na Twitchi a Youtube.

A o čem si budeme povídat? Minule jsme začali trochu nudnějším tématem o Twitteru a Elonu Muskovi, který přes všechny naše tipy zas trochu obrátil a už se cuká. No jak to dopadne uvidíme. 

Tentokrát jsme ale skočili po hlavě do mnohem zajímavějšího tématu a to nové grafické karty. Podle všeho by příští měsíc mohly vyjít nové Geforce generace 4000. Naposledy jsme řešili, jak je vlastně uchladit a provozovat bez vlastní elektrárny, ale nejspíš zbytečně. Protože podle posledních leaků to tak hrozné nebude. Takže přídavné klimatizace a zásoby dusíku jsme si nakoupili asi zbytečně. A jak se povedlo prostřelit LHR ochranu proti těžení kryptoměn na stávající generaci Geforce.

Další zásadní téma poslední doby jsou akcie technických firem. A krypto. A to, že obojí padá k zemi jak ten velký šutr v Armageddonu. Proč se to děje, jestli nakupovat teď nebo ještě počkat a jestli se to zas brzo otočí se pokusíme věštit z křemíkové koule.

Potom přijde na řadu Steamdeck. Herní konzole od Steamu, o které se toho hodně napsalo a nám se povedlo získat jednu do redakce. David si s ní už 14 dní hraje a tak muže povědět o tom, co se mu líbilo i co ho štve. A nebojte, bude i klasická recenze.

A nakonec si rozebereme jeden nešvar, který se nám tady rozmohl v době Covidu spojené s těžařskou kryptohorečkou. Herní notebooky. Dlouhou dobu v podstatě jediná možnost, jak získat alespoň nějaký počítač na hry. Jestli tyhle velká, těžká, hlučná a blikající monstra zase ustoupí z výsluní a lidi budou opět kupovat grafické karty, když už se objevují v obchodech? Nebo je v herních laptopech budoucnost a další generace si bude radostně prohřívat nádobíčko výfuky z několikasetwattového chlazení?

Pokec o železe #003 - nové grafiky, akcie a krypto padají. Steamdeck

Pokec o železe #003 - nové grafiky, akcie a krypto padají. Steamdeck

Přicházejí nové grafiky, Nvidia to stihne už příští měsíc. Akcie padají jak hrušky, krypto s nimi. Steamdeck pro hraní na cestách. A vrátí se hráči k desktopům, nebo se budou dál prodávat přenosná herní monstra?

20. 5. 2022 1
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama