Přechod na DVB-T2: Konečně šance zbavit se televize!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Přechod na DVB-T2: Konečně šance zbavit se televize!

Přechod na DVB-T2: Konečně šance zbavit se televize! | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

22. 4. 2016 03:00 41

Seznam kapitol

1. DVB-T2: Konečně šance zbavit se televize! 2. Sto let za opicema, ale levně... Levně? 3. „Zdarma“ už jen ČT? 4. V televizi neuvidíte... 5. Internet už neznamená jen stupidní zábavu 6. Televize? Zadarmo možná...

Když před lety nastupoval standard digitálního vysílání DVB-T, kritici upozorňovali na to, že je v podstatě zastaralý a že když už jsme na analogovém vysílání zamrzli na tak dlouho, vyplatilo by se počkat na jeho nástupce. Ale proč by si národ neměl upgradovat televizory na zastaralý standard? Po pár letech si je prostě koupí znovu, no...

Reklama

Inteligentnější poskytovatelé obsahu trend pochopili a jdou za mladšími diváky, přičemž dobrý obsah se objevuje už i u nás, ať už ve zpravodajství, jako je DVTV anebo v původní tvorbě, což ukazuje například Kancelář Blaník. To je ostatně pořad, který byl na ČT odmítnut jako pro ně příliš nekorektní, ujal se ho Stream a podobně jako South Park etabloval Comedy Central v mainstreamu, Kancelář Blaník přitáhla k internetu pozornost našeho mainstreamu. Jeho význam je podstatně větší, než co by se dalo čekat u pouhé srandičky s hrdiny s nevymáchanou pusou.

Pointa je v tom, že zatímco si telekomunikační giganti hrají na svém vlastním písečku a vedou rozsáhlé technologicko-politické hry, obsah míří jiným směrem. Když sledujete západní zdroje, vidíte úplně jasně, že video obsah už nejsou „youtuberské pí*oviny“, ale objevuje se tam řada kvalitních kanálů, které s prstem v nose překonávají naši televizní tvorbu a zaměřují se na starší a náročnější diváky.

Velmi výrazně to je vidět například u amerických YouTube kanálů věnovaných zbraním a střelivu – jsou obsahově i technologicky precizní. Mají výborné moderátory, kteří nejsou „jen mluvící hlavy“ nebo „celebrity, které znáte z televize“, ale například vlastní obchod se zbraněmi, mají za sebou dva turnusy v Iráku, mají ceny za sportovní střelbu anebo se zabývají sebeobranou, takže běžné pořady běžných televizí na ně vůbec nemají pokud jde o technickou fundovanost. Je vidět, jak během dvou až tří let ohromně vyrostli obsahově i technicky, používají složité střihy z řady kamer, vysokorychlostní kamery, FLIR kamery apod. Na rozdíl od běžných pořadů si dovolují i docela šílené věci – víte třeba, co se stane s AK-47, když z něj nepřetržitě vystřílíte 895 nábojů? Tohle není jenom vtip, je to extrémně zajímavé video, mimo jiné demonstrující konstrukční kvality AK-47.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama