razer-salmosa-na-velikosti-ne-zalezi
Hardware Článek Razer Salmosa - na velikosti (ne)záleží

Razer Salmosa - na velikosti (ne)záleží | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

14. 10. 2008 01:00 18

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Close-look a rozměry 3. Kvalita, ergonomie a tlačítka 4. Optický senzor 5. Software 6. Salmosa v praxi, závěr

Nová Salmosa se na českém trhu ještě ani pořádně neohřála a na zahraničních serverech již sklízí poměrně solidní úspěchy. Nízká cena, univerzální ergonomie pro leváky i praváky a k tomu senzor a ovladače značky Razer. Bude to drtivá kombinace pro konkurenci?

Reklama

Odezvu myšky jsem testoval v osvědčené aplikaci DirectInput Mouse Hz. Na nové Salmose jsem samozřejmě vyzkoušel všechna tři nastavení odezvy. Všechny tři opravdu korespondovaly se sliby výrobce. Dokládám snímky hodnot naměřených diagnostickou aplikací.

125 Hz

Razer Salmosa - na velikosti (ne)záleží
i Zdroj: PCTuning.cz

500 Hz

Razer Salmosa - na velikosti (ne)záleží
i Zdroj: PCTuning.cz

1000 Hz

Razer Salmosa - na velikosti (ne)záleží
i Zdroj: PCTuning.cz

povrch

váha (max. bodů)

herní podložka - látková (Qck Steel)10 bodů
herní podložka - plastová (Raptor-Gaming)10 bodů
herní podložka - noname (elastický plast)10 bodů
dřevěný stůl (hrubší charakter)5 bodů
papír4 bodů
křídové desky knihy, časopisu2 body
linoleum2 body
krabicový kartón2 body

Jistě vás však bude zajímat, jak si v dnešním testu myška vedla na každém z výše zmíněných povrchů a kolik jsem ji za její výkony udělil bodů...

Podrobné výsledky všech testů

Látková herní podložka (Qck Steel)

Kvalitní provedení nožiček a dostatečná citlivost senzoru je v praxi opravdu znát. Na látkové podložce si nová Salmosa vedla skutečně výborně.

získaných bodů9 z 10

Plastová herní podložka (Raptor-Gaming)

Ani zde si Salmosa nevedla nijak zle. Ke kvalitě skluzu na látkové podložce to však mělo daleko. Myška ani zdaleka nepředváděla tak plynulé pohyby.

získaných bodů8 z 10

Noname herní podložka

Obdobné jako tomu bylo u plastové herní podložky, ale ještě o něco málo horší. Skluznost oproti konkurenčním myší nijak špatná není, ale třeba taková Lachesis si v tomto oboru vedla o dost lépe.

získaných bodů7 z 10

Dřevěný stůl

Zde už myška tolik neexcelovala. Bylo znát mírné nejisté zadrhávání a zvýšené tření plošek, které se projevilo na celkovém zpomalení našich reakcí.

získaných bodů3 z 5

Papír

Zase na druhou stranu papír pro novou Salmosu nepředstavuje absolutně vůbec žádnou překážku. Pohyb byl plynulý, zřetelný a čistý.

získaných bodů4 ze 4

Křídové desky

Křídové desky jsou pro některé myšky opravdový oříšek, setkal jsem však i myšmi, jejichž senzor si s nimi dokonale poradil, a to bez jakékoliv chyby. Bohužel to není případ nové Salmosy. Zde si senzor příliš dobře neporadil a tak sem tam zaznamenáváme "artefakty" a výchylky způsobené nepřátelským povrchem a nedostatečnou rozlišovací schopností senzoru.

získaných bodů1 ze 2

Linoleum

Pro ty z vás, co jsou často nuceni používat počítač v nehostinných podmínkách, linoleum by jim nemělo být překážkou. Myška si s ním dokonale poradí.

získaných bodů2 ze 2

Krabicový kartón

Stejný scénář, jako tomu bylo u linolea. Senzor si i s tímto povrchem bez problémů poradil

získaných bodů2 ze 2

A jak si nová Razer Salmosa vede v porovnání s ostatními?

Razer Salmosa - na velikosti (ne)záleží
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak sami můžete porovnat, nová Salmosa si oproti konkurenci vede velmi dobře. Řadil bych ji dokonce mezi ty nejlepší kousky, co se poměru cena/výkon týká. Jen velice slabě zaostává za svým starším bratříčkem Lachesis, jež je ovšem 2x tak dražší.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama