Robotaxi bez spojení = apokalypsa. NFT začíná být sprosté slovo #TYDEN 18. července
i Zdroj: Nothing
Internet Článek Robotaxi bez spojení = apokalypsa. NFT začíná být sprosté slovo #TYDEN 18. července

Robotaxi bez spojení = apokalypsa. NFT začíná být sprosté slovo #TYDEN 18. července | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

18. 7. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegrafiky, Internet, webdesign, hardware 2. Software, mobilní aplikace, hry, marketing, komunikace 3. Bezpečnost, soukromí, právo, sociální sítě, startup, ekonomika

YouTube TV jede, Jony Ive odstraněn z přátel Apple, Meta ovládla trh VR brýlí, děti i dospělí miluji Roblox, Bitcoin je boží dílo, UberLeaks jsou husté, Musk Twitter nechce.

Reklama

Software

Xbox Cloud Gaming na Linuxu jede v nejhorší kvalitě. Záměrně, Linux zatím není plně podporovaný a Microsoft na změně pracuje. Můžete ale podvrhnout že nejste Linux a rázem je vše jinak.

Visual Studio Code Server uvolněn.

CP/M je nově s (větší) jistotou Open Source, došlo k potvrzení přímo od DRDOSu.

ChromeOS Flex je venku. Ze starších PC či Mac udělá Chrome OS stroj. Instalaci najdete zde.

Nový Windows Media Player umí nejen přehrávat, ale také ripovat CDčka.

GoEmotions #AI dataset od Google má problém. Lidé popisující emoce (sentiments) to prostě odflákli. Obvyklý problém AI, podklady pro učení jsou mizerné.


Mobilní aplikace

Malware Autolycos pro Android má přes 3 miliony instalací. Připraví vás o peníze.


Hry

Roblox je druhou nejrychleji rostoucí hrou mezi dětmi i dospělými.

Roblox je druhou nejrychleji rostoucí hrou
i Zdroj: PCTuning.cz
Roblox je druhou nejrychleji rostoucí hrou

Herní firmy se (oprávněně) bojí používat termín #NFT. Digitální sběratelské předměty v PlayStation Stars proto jsou prostě klasika.

Unity se spojuje s Ironsource. Čelí kritice, Ironsource má bohatou historii instalátorů (installCore) šířících malware a adware.


Marketing, komunikace

Studie: Sociální média ovlivňují tradiční média. Jedno ze zjištění je, že sociální média jsou dobrá pro podnikání, ale pro novinařinu ne.

Jak je to „kup teď, zaplať později“ v číslech a chováních nakupujících.

Měsíc nechali diváky Fox News dívat na CNN. Změnilo je to a to přitom CNN už také není žádná výhra. Chcete změnit Česko? Začněte u televizí a pokračujte do dalších médií. Sledovači Barrandova a CNN Prima News potřebují napravit.

Startup Awards (pořádá Czech Crunch), uzávěrka nominaci už tuto neděli!

Pravdivost dezinformací a konspirací nezajímá ani ty, co je vytvářejí, ale ani ty, co je konzumují. Jejich smysl musíme hledat v lidské reakci na strach a obraně před ním. A stejně jako dezinformace nelze postavit na faktech, nelze je fakty vyvrátit. Tvrdí to host dalšího dílu podcastu Data Boutique, psycholog masových komunikací Peter Lelovič.

Bitcoin jako Boží dílo. Zní to absurdně, ale najdou se tací, kteří v to věří. Až tak, že pronášejí toto: „Když Satoshi Nakamoto vytvořil Bitcoin, myslím, že byl božsky inspirován, že mu nějaký dobrotivý Bůh buď poslal, nebo seslal nápad.“

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama