Robotaxi bez spojení = apokalypsa. NFT začíná být sprosté slovo #TYDEN 18. července
i Zdroj: Nothing
Internet Článek Robotaxi bez spojení = apokalypsa. NFT začíná být sprosté slovo #TYDEN 18. července

Robotaxi bez spojení = apokalypsa. NFT začíná být sprosté slovo #TYDEN 18. července | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

18. 7. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegrafiky, Internet, webdesign, hardware 2. Software, mobilní aplikace, hry, marketing, komunikace 3. Bezpečnost, soukromí, právo, sociální sítě, startup, ekonomika

YouTube TV jede, Jony Ive odstraněn z přátel Apple, Meta ovládla trh VR brýlí, děti i dospělí miluji Roblox, Bitcoin je boží dílo, UberLeaks jsou husté, Musk Twitter nechce.

Reklama

Bezpečnost, soukromí, právo

The Guardian získal více než 124 tisíc důvěrných dokumentů týkající se aktivit Uberu. Ukazují porušování zákona, tajný lobbing, podvádění a dokonce kill switch zabraňující policii při raziích dostat se k informacím.

Když MacGann a Whetstone varovali, že povzbuzováním řidičů Uberu k protestům uprostřed násilných stávek taxikářů v Paříži riskuje jejich ohrožení, Kalanick odpověděl: „Myslím, že to stojí za to. Násilí zaručuje úspěch.“. Více v The Uber whistleblower: I’m exposing a system that sold people a lie

Šmírovací kamery na veřejnosti jsou v EU zakázány. Státy to přesto nedodržují.

Microsoft varuje před rozsáhlou phishingovou kampaní kradoucí přihlášení k Office 365 i přes zabezpečení účtů pomoci MFA. Phishingová stránka funguje jako agent AiTM (MITM) a začíná zpravidla phishingovým e-mailem. Detaily od Microsoftu v From cookie theft to BEC: Attackers use AiTM phishing sites as entry point to further financial fraud

Bandai Namco (Elden Ring a další) hacknuto, útočníci se dostali k důvěrným informacím. Co vše se zatím neví, ale prozatím to vypadá jen na data v Asii.

Děravé klíče pro Hondy umožňují na dálku odemknout a nastartovat auto. Detaily v Rolling Pwn Attack

Zpráva, kterou si nechala vypracovat společnost Barracuda, zjistila, že 94 % respondentů zažilo během posledních 12 měsíců nějakou formu útoku na své průmyslové systémy IoT (IIoT) nebo provozní technologie (OT).

Amazon policii předává záznamy z domovních zvonků bez zákonného podkladu. Prý to dělají z „dobré vůle“.

BIOS notebooků od Lenovo děravý. Seznam postižených modelů je doslova impozantní.


Sociální sítě

TikTok čelí žalobě od rodičů za smrt sedmi děti v přímé souvislost s Blackout Challenge aktivitou. Po první smrti udušením neudělal nic, aby zabránil dalším.

Počty uživatelů sociálních sítí od roku 2021 do roku 2025. Kolik ze současných 3,6 miliardy lidí používající sociální sítě používá jednotlivé sítě.

Musk ztratil zájem předstírat koupi Twitteru. Podtitulek dobrého čtení od Matta Levine. Podtitulek co sedí.

Zaměstnanci Twitteru říkají, že je to „interně na prd“, rozčiluje je slabé vedení a nedostatek podpory v souvislosti s cíleným obtěžováním zvenčí

Twitter, konečně, umožní uživatelům zbavit se zmínek. Unmention je zásadní pro opuštění konverzací, ve kterých nechcete být.

Čtvrtek někdy po 14:00 přinesl masivní celosvětový výpadek Twitteru. Viz například The Verge a Twitter is down in a major outage. Twitter API Status na počátku výpadku dlouho klasicky uváděl All Systems Operational. Zhruba v 15:00 to začalo vypadat jako funkční. Podle The Guardian mělo jít o nejdelší globální výpadek.

Masivní celosvětový výpadek Twitteru
i Zdroj: PCTuning.cz
Masivní celosvětový výpadek Twitteru

Startupy a ekonomika

Google nabízí vyčlenění inzertních aktivit do samostatné společnosti, snaží se tak předejít dalšímu antimonopolnímu šetření.

Creative Dock kupuje německou konkurenci.

Likvidace kryptofondu Three Arrows naráží na problém. Nedaří se kontaktovat zakladatele.

Stovky šéfů firem i neziskovek upozorňují na nutnost posílit vzdělávání v počítačových vědách.

Google zaměstnancům rozeslal memo upozorňující na nutnost zpomalit nabírání. Zaznělo, že Google bude muset být „podnikavější“ a pracovat s „větší naléhavostí, ostřejším zaměřením a větším zápalem, než jaký jsme projevovali za lepších dnů“.

Netflix se spojuje s Microsoftem v reklamě. Překvapivě bude dodávat nejen technologie, ale i samotnou reklamu. Viz též Netflix names Microsoft as partner for new consumer subscription plan

Existuje osm stádií zármutku z pádu kryptoměny píše se v ‘They couldn’t even scream any more. They were just sobbing’: the amateur investors ruined by the crypto crash. Dobré čtení.


#TYDEN je i e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama