sennheiser-pc-160-luxusni-headset-s-mikrofonem
Zábava Článek SENNHEISER PC 160 - luxusní headset s mikrofonem

SENNHEISER PC 160 - luxusní headset s mikrofonem | Kapitola 3

Michal Mitrega

Michal Mitrega

17. 2. 2006 01:00 22

Seznam kapitol

1. Specifikace, modely, balení 2. Design, Ergonomie 3. Zvuková kvalita

Sennheiser již ani u nás rozhodně není neznámou značkou. Německý výrobce sluchátek se snaží konkurenci zatápět především kvalitou svých produktů. Pojďme se dnes podívat na jeho řešení sluchátek s mikrofonem, které využijete jak u her tak u VOIP telefonie.

Reklama

Spolu s ergonomií je to ta nejdůležitější vlastnost, jaká se od sluchátek čeká. Jelikož jsem byl donedávna zastáncem reproduktorů a na uších měl jenom několik levnějších headsetů (Teac, Genius a podobné), tak jsem neměl moc zkušenosti s kvalitou zvuku ze sluchátek. Výhodou je porovnání s ostatními špičkovými modely od různých výrobců. Které to jsou poznáte v některé z příštích recenzí, nerad bych to dopředu prozrazoval. Proto jsem se při testování opíral hlavně o zapůjčená referenční sluchátka. Byl to model velice uznávaný, KOSS Porta Pro. Porta Pro sesbíraly mnoho audiofilních ocenění po celém světě a nabízí tak zaručeně křišťálově čistý zvuk ke kterému se ostatní sluchátka s rozumnou cenou jen stěží blíží.

SENNHEISER PC 160 - luxusní headset s mikrofonem
i Zdroj: PCTuning.cz


detail na mikrofon

 
 

Začněme ovšem kvalitou mikrofonu. S tím nebyly žádné problémy. Zvuk byl skoro tak kvalitní jako originální hlas.

Co se týče zvuku ze sluchátek, tak z něj mám vyloženě dobrý pocit. Podání stereo zvuku je skvělé jak u podání hudby, tak i u řeči z filmu nebo ve hře. Se sluchátky je slyšet skvěle prostorově a nečiní vám problémy poznat odkud jde zvuk kroků nepřítele. U filmů se zážitek ještě umocňuje, headset vás vtáhne přímo do děje. Výšky podávají sluchátka naprosto bezchybně. Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet nějaký vyšší model společnosti Sennheiser bez mikrofonu, i proto můžu prohlásit, že tak čisté výšky jsem zatím na žádném jiném headsetu neslyšel. Se středy jsou na tom sluchátka také hodně dobře. Problémem jako snad u každých sluchátek (které mají dva reproduktory) jsou basy. Ty byly spíše průměrné. Nedají se pořádně zesílit, protože to sluchátka prostě nezvládají, ale i tak budou většině lidí stačit o něco ztlumené.

SENNHEISER PC 160 - luxusní headset s mikrofonem
i Zdroj: PCTuning.cz


Celý headset i s kabelem

Až na basy je hlasitost skvělá. Stačí si nastavit maximální hlasitost v OS a přehrávači a budete mít se sluchátky hardwarově nastavenými na minimální hlasitost co dělat, abyste to "rozdýchali". Ani audiofilové, které vídáte pouze se sluchátky na hlavě nevyužijí ani 40% potenciálu sluchátek, což už je solidní útok na bubínky.

SENNHEISER PC 160 - luxusní headset s mikrofonem
i Zdroj: PCTuning.cz


no není to krása?

Co dodat pro shrnutí? Snad, že za cenu kolem 2600 Kč dostanete asi ten nejlepší headset pro hry a voip telefonii na trhu. Ergonomie je vyřešena velmi dobře a hlava nebude lidi zvyklé na sluchátka bolet, ostatním doporučuji model s menším přítlakem, například PC 140. Určitě zamrzí nemožnost headset úplně ztlumit kvůli pokaženému přepínači on/off. Také záruka by mohla být delší než standardní dvouletá. Pokud se ale k headsetu budete chovat slušně a netřískat s ním o stůl vždy, když prohrajete nějakou gamesu, tak si myslím, že reklamace jen tak díky robustnímu provedení nehrozí.

Oficiální stránky: Sennheiser CZ

SENNHEISER PC 160 - luxusní headset s mikrofonem
i Zdroj: PCTuning.cz


PCTuning Silver AWARD, Únor 2006. "luxusní headset za přijatelnou cenu"

Zapůjčení

Za zapůjčení sluchátek do testu děkujeme firmě TNtrade.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama