Shift 2: Unleashed — stále stejná grafika, ale vyšší HW nároky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Shift 2: Unleashed — stále stejná grafika, ale vyšší HW nároky

Shift 2: Unleashed — stále stejná grafika, ale vyšší HW nároky | Kapitola 9

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

12. 4. 2011 03:00 61

Seznam kapitol

1. Engine z prvního Shiftu 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK včetně vyhlazování 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Galerie in game screenshotů 9. Závěr

Realistický Shift znamenal v sérii Need for Speed menší odbočku z řady ryze arkádových závodů. S příchodem Hot Pursuit 2010 se vše vrátilo do původních kolejí. Na Shift se však nezapomnělo a nyní na trh dorazilo jeho pokračování s podtitulem Unleashed. Postavené je na stejném enginu, vypadá stejně, je však hardwarově náročnější.

Reklama
Shift 2: Unleashed — stále stejná grafika, ale vyšší HW nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Z testování Shift 2: Unleashed mám smíšené pocity. Rád bych řekl, že technologická stránka je evolucí prvního dílu, avšak nemohu. Můj subjektivní pocit po srovnání vizuální stránky jedničky a pokračování totiž je, že grafika hry se takřka vůbec nezměnila, přibyly jen závody v noci a nějaké to další rozmazání obrazu. To by teoreticky nemusela být zase tak špatná zpráva, vždyť Shift nevypadá ani rok a půl po vydání zase tak špatně. Jenže zatímco grafika se nezměnila, hardwarové nároky šly jednoznačně směrem nahoru.

Shift 2: Unleashed — stále stejná grafika, ale vyšší HW nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud si chcete Shift 2 zahrát a jste majitelem grafické karty Nvidia GeForce, jste jednoznačně v lepší pozici. Hra je součástí zeleného programu TWIMTBP, pro karty GeForce je slušně optimalizována a na nejvyšší nastavení včetně vyhlazování hran plynule běží na všech kartách od GeForce GTX 460 výše. Pokud se bez vyhlazování obejdete, měli byste druhý Shift rozběhat i na slabším hardwaru, jako jsou GeForce GTS 450 či staré 8800 GT.

V horší situaci jsou však majitelé AMD Radeonů, na kterých druhý Shift běží podstatně hůře. Pokud chcete hrát na nejvyšší nastavení včetně vyhlazování hran ve Full HD rozlišení, měli byste pro naprosto plynulé hraní mít to nejvýkonnější v podobě AMD Radeonu řady HD 6900. Výrazně lepší není situace ani v případě, že se bez vyhlazování obejdete. K hraní v režimu bez vyhlazování hran je rozumným minimem pro noční závodění řada HD 6800, v nízkých rozlišeních případně postačí i HD 5700.

Shift 2: Unleashed — stále stejná grafika, ale vyšší HW nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud vám hra na nejvyšší detaily neběží plynule a rozhodnete se snížit nastavení, máte stejně jako u prvního dílu značně omezené možnosti. Položek ke snížení je v nastavení sice celkem šest, jejich vliv na výkon však není velký a po snížení všech poskočí výkon maximálně o polovinu. Majitelé opravdu slabých sestav a průměrně výkonných notebooků si tak Shift 2: Unleashed pravděpodobně vůbec nezahrají (pomineme-li absurdní rozlišení jako 800 × 600).

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Dell, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

 

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama