SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou

SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou | Kapitola 3

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

8. 1. 2020 03:00 17

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Konstrukce 3. Račte se posadit 4. Závěr

Hoši ze spolku SPC Gear se očividně snaží prorazit v gamingovém byznysu a dostat se do povědomí jako kvalitní výrobce. Usadil jsem se na další jejich herní židli a pořádně ji otestoval. Tentokrát nejde o klasické závodnické křeslo, nýbrž o elegantnější posez se synchronním mechanismem. Vyhoví náročným požadavkům na pohodlí?

Reklama

Račte se posadit

Konečně jsem měl nafoceno, smontováno a tak jsem se mohl do židle svalit. Ihned mě znovu ergonomicky uspokojil opěrák, který je v bederní části prohnutý tak akorát. Občas mají výrobci vlčí mlhu a tuto oblast extrémně přeženou. Sezení chtivý nebožák je potom zkroucen jako DNA šroubovice a plotýnky se mu cpou až před pupek. Zde je křivka optimální – aspoň pro má záda.

SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel opěrák má i jednu vadu. Je příliš úzký kvůli bočnímu vedení. Já sám nemám záda jako letiště, možná o něco širší než průměrný 70 kg občan, ale téměř celé lopatky jsou tlačeny dopředu. Minule testovaný model byl v tomto směru lepší, tedy širší. Sedák je naproti tomu rozumně dimenzovaný, své pozadí na něj uskladní i pořádný valach. Je i pohodlný, nehrozí, že by se uživateli měly odkrvit šunky.

SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Kruciální bod výběru židle jsou opěrky. Zde bohužel opět chybí polstrování, materiál je jakýsi měkčený plast, i když o poznání přívětivější, než u minulého modelu SR300F. Nevím, proč se výrobci neinspirují u šéfovských trůnů, kde jde v první řadě o pohodlí. Jsme my, pařani, snad míň než manažeři a ředitelé? Mají své tlusté zadky mít v pohodlí jen oni? Pohodlí pro všechny! Nastavitelná opěrka hlavy je dalším plusem. Díky synchronnímu mechanismu se dá pohodlně rozvalit u filmu a podřimovat, aniž byste si zlomili krk. Celkově je sezení pohodlné a mravenčení vzdorné. Škoda jen toho užšího opěráku. Na područky se dá instalovat dodatečný molitan, ale když záda nemají prostor komfortně se opřít, je to rušivé.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama