Test Drive: Ferrari Racing Legends — odbytý port z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Test Drive: Ferrari Racing Legends — odbytý port z konzolí

Test Drive: Ferrari Racing Legends — odbytý port z konzolí | Kapitola 10

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 1. 2013 03:00 24

Seznam kapitol

1. Složitý a dlouhý vývoj s kontroverzním výsledkem 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Galerie in game screenshotů 9. Výběr recenzí herních magazínů 10. Závěr

Ačkoliv nese název arkádové závodní série Test Drive, patří Ferrari Racing Legends spíše do série Shift nebo GTR. Se sérií Shift sdílí novinka i engine. Grafika (i samotná hra) však bohužel není tak dobrá, jak by se od zkušených vývojářů dalo čekat. Potěší detailní zpracování slavných maranellských aut, mínusem je naopak odbytý konzolový port.

Reklama
Test Drive: Ferrari Racing Legends — odbytý port z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz

Musím se přiznat, že závodní sérii Test Drive mám rád, supersporty od Ferrari také a na hru Test Drive: Ferrari Racing Legends jsem se proto velmi těšil. Jak už jsem ale psal v první kapitole, Ferrari Racing Legends do série Test Drive příliš nepatří, daleko více jde o nástupce her série Shift, GTR nebo GT Legends. To samozřejmě není nutně špatně, roky přerušeného a vleklého vývoje se však na hře výrazně podepsaly. Nejen po herní stránce (viz předchozí kapitola, skóre na Metacritic je aktuálně slabých 61), ale i po té technické. Se zmíněnou sérií Shift sdílí nový Test Drive engine Madness, přičemž mezi touto hrou a více než tři roky starým Need for Speed: Shift nejsou v grafice téměř žádné rozdíly. Samotná vozidla jsou sice detailně vymodelovaná a budete je obdivovat skoro jako ve skutečnosti, závodní okruhy a jejich okolí jsou ale stereotypní a strohé. Doslova tragická je kvalita efektů jako jsou jiskry při srážkách, chybí dynamické počasí atd. Celkový dojem pak dále snižuje odbytý port z konzolí. Předělány kupříkladu nejsou ani ikony tlačítek Xboxu 360.

Test Drive: Ferrari Racing Legends — odbytý port z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz

Nároky na výkon grafické karty jsou poměrně nízké. Pokud hrajete v nízkém rozlišení a nevadí vám zubaté hrany, bohatě vám postačí grafická karta nižší střední třídy minulé generace, jako je nVidia GeForce GTS 450 nebo AMD Radeon HD 6770. Pokud hrajete v dnes nejrozšířenějším Full HD rozlišení a vyhlazování byste si rádi zapnuli, měli byste mít grafiku nižší střední třídy ze současné generace, případně výkonnější starší model. Bohatě postačí třeba Radeon HD 6850 nebo GeForce GTX 650. O trochu vyšší jsou jen nároky na výkon procesoru, ideální jsou čtyřjádra Intel řady Core i5/i7, ale postačí i rychlejší dvoujádro Core i3 (frekvence okolo 3 GHz), případně přetaktovaná čtyřjádra AMD s frekvencí přes 3,5 GHz.

Test Drive: Ferrari Racing Legends — odbytý port z konzolí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud nemáte dostatečně rychlý počítač a budete muset snižovat detaily, položek v nastavení není mnoho. I to málo však překvapivě dobře funguje. Vypnutí efektu rozmazání obrazu při rychlé jízdě, vyhlazování hran a odrazů tak v součtu přinese téměř dvojnásobek výkonu a při nízkém nastavení detailů si Race Driver: Ferrari Racing Legends zahrají i majitelé slabších počítačů.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama