Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Test reproduktorů k PC – muziko hraj!

Test reproduktorů k PC – muziko hraj!

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 8. 2021 18:42 19

Seznam kapitol

1. Co budeme poslouchat 2. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – představení 3. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – zvuk 4. Wavemaster CUBE MINI NEO – představení
5. Wavemaster CUBE MINI NEO – zvuk 6. Razer Nommo – představení 7. Razer Nommo – zvuk 8. Závěr

Drahný čas nebyl na našem webu test nějakých řvounů k PC. Povětšinou jsme byli zavalení sluchátky, tu lepšími, tu horšími, ale kvalitní bedny aby jeden pohledal. I vyslal jsem vlka šmejdit ve skladech a ten se vrátil se třemi kousky. Staré známé Gigaworks doplňují gamesnické Nommo a vážně míněné Cube Mini Neo. Budiž tedy zvuk slyšen a zhodnocen!

Reklama

Vítejte na dnešním zasedání klubu přátel zvukových vln. Již delší dobu jsme byli opomíjeni! Namyšlení redaktoři psali stále jen o sluchátkách a vychvalovali do nebes tyto ničemné výrobky. Nic se ale nemůže vyrovnat tomu, pokud vám zvuk hýbe celým tělem a dělá z vašich vnitřností segedínský guláš (fuj, odporný pokrm). Zvuk musí být nejen slyšet v mozkovně, ale hlavně i cítit na těle. Proč asi v historii válečné bubny duněly celou zemí, zatímco šiky válečníků pochodovaly vstříc slávě? Proč jsou koncerty na hranici toho, co chudáci zvukoví šneci zvládnou? No samozřejmě, hlasitý zvuk dodá energii, rozpohybuje celou kostru a v případě (nejen) druidů uvádí v trans.

Tím je na úvod řečeno, že konečně mi doma přistály k testu tři reproduktorové stereosestavy namísto obvyklých hlavových zvukonosičů. Pravda, výběr je trochu chudší, protože nabídka je mizerná, ale dělali jsme, co jsme mohli. Tedy hlavně já, že, Vašek to jen domluvil, zařídil a dovezl až před můj práh s úklonou k zemi.

Cenové rozmezí jsme zvolili kolem tří tisíc korun, což je takový nižší strop, za který se snad dá pořídit cosi poslouchatelného. Rozumějme, aby nebručel zdroj, reproduktory nešuměly jen tak z nudy i při nízké hlasitosti a bez signálu, aby dokázaly zahrát pokud možno náznak basů a měly aspoň zdání vyváženého spektra. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne.

Ve výběru tedy máme tři modely. Přesně jsou to Creative Labs Gigaworks T40 Series II, Razer Nommo a Wavemaster CUBE MINI NEO. 

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz
Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Všichni budou mít po dvou kapitolách, kdy první věnujeme zevrubnému zkoumání a druhou zvučení. Poslechové testy, jak už to tak bývá, budou dosti subjektivní, ale pár sestav už jsem slyšel, nějaké ty reprobedny jsem kdysi i postavil a poznám, jestli mi nezdravě ostré výšky vpichují pletací jehlice do uší. Nicméně, pořád je to subjektivní a konstruktér Tannoy Westminster Royal by mohl mít jiný názor na to, co je dobrý zvuk.

Nesmíme taky zapomínat na to, že primárně jde o sestavy určené k PC a nikoli o studiové monitory či regálové ozdoby. Průměrně lenivý PC maniak pravděpodobně nemá takové požadavky na kvalitu zvuku jako mistr, který má jako hobby skládání muziky. Rozumíme si.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama