Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Test reproduktorů k PC – muziko hraj!

Test reproduktorů k PC – muziko hraj! | Kapitola 6

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 8. 2021 18:42 19

Seznam kapitol

1. Co budeme poslouchat 2. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – představení 3. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – zvuk 4. Wavemaster CUBE MINI NEO – představení
5. Wavemaster CUBE MINI NEO – zvuk 6. Razer Nommo – představení 7. Razer Nommo – zvuk 8. Závěr

Drahný čas nebyl na našem webu test nějakých řvounů k PC. Povětšinou jsme byli zavalení sluchátky, tu lepšími, tu horšími, ale kvalitní bedny aby jeden pohledal. I vyslal jsem vlka šmejdit ve skladech a ten se vrátil se třemi kousky. Staré známé Gigaworks doplňují gamesnické Nommo a vážně míněné Cube Mini Neo. Budiž tedy zvuk slyšen a zhodnocen!

Reklama

A jako třetí vstupuje do ringu Razer Nommo. Každý se bude samozřejmě podivovat nad jejich podivným a zvláštním designem. Razer si řekl, že klasické hranaté (víceméně) bedny jsou přežitek a chce to něco víc dynamického.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Takže vylisovali z plastu pěkný válec, dopředu frkli „full range“ třípalcový měnič, dozadu basreflex a celé to postavili na vyhublé kozí nohy s kulatými pivními podtácky. Na pravé plošině je navíc ovládání hlasitosti (a zároveň vypínač) a basů. Pravý válec má na zadní straně krom basreflexu 3,5mm Jack vstupy, konektor napájení a výstup na sluchátka, taktéž 3,5mm. Zvláštní je, že repro válce (nebo jak tomu vlastně říkat) jsou spojené kabelem na pevno.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Asi nejsem úplný designový nadšenec nebo inovátor, ale tahle sestava se mi opravdu nelíbí. Rád potěším své neostré oko pohledem na kvalitní a pěkně tvarovaný reprobox (například Klipsch dělá fešné), ale dívat se na plastový válec mě nijak neuchvátilo.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

A nebyl by to Razer, aby to někde nesvítilo a nezářilo. Nommo existuje ve dvou verzích, a jedna z nich se zove Chroma. V této edici mají kulaté podstavce zabudované RGB, kteréžto je možno ovládat pomocí Razer Chroma. Takže když už vám celá sluj svítí synchronizovaně, tihle kulatí řvouni se k tomu s radostí přidají. Já měl naštěstí verzi pro běžný občanský ksindl a póvl, čili bez RGB.

Co se týče zpracování, nemám výhrady. Nevšiml jsem si žádných nepřesných spojů, žádné chrastění, podstavce se nekymácí a ačkoli je to celé plastové, působí hutně a bytelně. Uvidíme, co z těchto podivínů poleze za zvuk. Jistou představu mám.

Razer se na detaily vybodnul rovnou a nebo jsem slepý, ale na webu mají prd:

VýkonNeuveden
Frekvenční rozsah50Hz ~ 20kHz
RozměryNeuvedeno
Vstupy/výstupy3,5mm Jack, Aux
Cena CZC2 899 Kč

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama