Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Test reproduktorů k PC – muziko hraj!

Test reproduktorů k PC – muziko hraj! | Kapitola 7

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 8. 2021 18:42 19

Seznam kapitol

1. Co budeme poslouchat 2. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – představení 3. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – zvuk 4. Wavemaster CUBE MINI NEO – představení
5. Wavemaster CUBE MINI NEO – zvuk 6. Razer Nommo – představení 7. Razer Nommo – zvuk 8. Závěr

Drahný čas nebyl na našem webu test nějakých řvounů k PC. Povětšinou jsme byli zavalení sluchátky, tu lepšími, tu horšími, ale kvalitní bedny aby jeden pohledal. I vyslal jsem vlka šmejdit ve skladech a ten se vrátil se třemi kousky. Staré známé Gigaworks doplňují gamesnické Nommo a vážně míněné Cube Mini Neo. Budiž tedy zvuk slyšen a zhodnocen!

Reklama

Inu, moje představa se ukázala jako právem očekávaná. Ať jsem pustil cokoli, Nommo mi servírovalo plochý zvuk obalený basovým hučením a s výškami, které zní jako zpoza dveří obětní komory. Není se čemu divit, širokopásmové miniaturní reproduktory z principu nemohou hrát tak dokonale a čistě, jako když je na každé pásmo specializovaný megafon. Umocněno je to malým objemem ozvučnice z plastu.

Ale popořadě. Když jsem opět usedal do virtuálního Challengeru a šlápl prstem na plyn, chyběla mu dravost. Projev motoru byl takový zastřený, hučivý, vůbec nevynikl ten agresivní ryk. Štelováním basů se toho mnoho nezměnilo, sice ubylo hučení, ale nevýrazný projev zůstal. Bohužel, tento dojem už přetrval prakticky ve všech hrách, muzice nebo filmech.

Basy jsou zřejmě nějak čarované jako v případě Gigaworks a taky podobně znějí. Jde spíš o takové hučivé dunění, které celek obalí jak v těstě na štrůdl a chrstne vám to do obličeje. A jelikož je basový korektor jediný ovládací prvek, ostatní je nutno ladit softwarově v ekvalizéru, je-li to možné. Ale já po celou dobu nechal zvuk u všech reprobeden jen v jejich vlastnictví, žádné softwarové korekce.

Střední pásmo zní vcelku přirozeně, ale to není žádné překvapení. Širokopásmové měniče to mají těžké a takové zakrslé obzvlášť. Vyšší středy a výšky se slévají do jedné stopy a zní to, jako kdybych měl špunty v uších a reproduktory hrály nevybalené z krabice. Tedy, ono to není tragické jako radiobudík na nočním stolku, spíš je cesta s jedním malým reproduktorem ta méně vhodná.

Ale teprve, když jsem přehazoval jacky za poslechu Hells Bells, tak vyniklo, jak je ten zvuk vlastně nuzný. Gigaworks a hlavně Cube Mini Neo jsou úplně někde jinde. Ve hrách se rozdíl trochu ztratí, hlavně když jako první v daném dni poslouchám Razer a z minulého dne už uši zapomněly zvuk konkurentů. Také hry jako Brutal Doom nebo Generation Zero nevyžadují sestavu za sto klacků. Jenže jak zapojím druhé hlasatele, Nommo dostává pořádný výprask.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Danheim je bez šance, to jednoduše Razer neuhraje. ACDC nebo Rammstein zní vcelku poslouchatelně, ale chybí tomu jasné výšky. Nízké pásmo tolik nepostrádám. U filmů je to další zklamání, zkrátka to zní jak jako bakelitové chrchlátka za pět stovek. Vyšší hlasitost navíc přináší i zkreslení a tak je výsledek žalostný.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama