Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Test reproduktorů k PC – muziko hraj!

Test reproduktorů k PC – muziko hraj! | Kapitola 4

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 8. 2021 18:42 19

Seznam kapitol

1. Co budeme poslouchat 2. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – představení 3. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – zvuk 4. Wavemaster CUBE MINI NEO – představení
5. Wavemaster CUBE MINI NEO – zvuk 6. Razer Nommo – představení 7. Razer Nommo – zvuk 8. Závěr

Drahný čas nebyl na našem webu test nějakých řvounů k PC. Povětšinou jsme byli zavalení sluchátky, tu lepšími, tu horšími, ale kvalitní bedny aby jeden pohledal. I vyslal jsem vlka šmejdit ve skladech a ten se vrátil se třemi kousky. Staré známé Gigaworks doplňují gamesnické Nommo a vážně míněné Cube Mini Neo. Budiž tedy zvuk slyšen a zhodnocen!

Reklama

Když jsem započal vybalovat tyto menhiry, úplně první dojem byl rozpačitý. Bedny totiž přišly v obyčejné kartonové krabici a v ní byly jen tak, bez nějakých airbagových vymožeností, nacpány spolu s igelitovou výplní. Jako první mě tak napadlo, že sestava je už použitá a nějaký dobrák ji prostě jen nacpal ledabyle do krabice. Až pak jsem si všiml, že ta škatule má na sobě i firemní logo a patrně je to originální balení. Trochu mě to zaskočilo, ale zároveň z toho čiší, že mudlové z Wavemaster mají jiné priority, než líbivý obal a do vnitřku krabice nacpat co nejvíc blbostí, které stěžují vybalování. Takže na stůl s nimi.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto reprobedny už od pohledu prohlašují, že se budou snažit o solidní projev. Však se na to taky oblékly do MDF desek a užívají osvědčenou dvoupásmovou kombinaci středobasáku a výškového tweeteru s hedvábnou kalotou . Basreflex je vyveden na zadní straně. Tmavě šedá barva, zaoblené rohy a neodnímatelné krytky dodávají elegantní a trochu ležérní hifi styl. Na pravé bedně je ledka indikující stav a zvolený vstup, jakožto i vypínač a zároveň krokový ovladač hlasitosti.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní strana je však bohatší než Mustafův stánek s kebaby. Cube Neo Mini patří mezi elitně vybavené domácí reprobedny s rozumnou cenovkou. Klasický jack? Máme. A co takhle 2x Cinch? I to vedeme. Bluetooth? Že váháš! Optika? Zde! Výstup na subwoofer? Check! Dálkové ovládání? Ba, dokonce i to. Za takovou výbavu musím vyseknout poklonu. A nebo radši ne, ještě mě zase chytnou záda a budu muset na terapii k šamanovi.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Jenomže, stejně jako u Creative, i tady se objevila výrobní vada. SPDIF konektor byl nějaký vykloktaný a při běžném zapojení kabelu odmítal hrát. Musel jsem mu pomoci polohou přítlačmo. Podotýkám, že jsem zkoušel dva optické kabely.

Na spodní straně jsou malinké gumové podložky, ty však vibrace při větších basech vůbec nezkrotí a tak budou drkotat nejen zuby, ale i monitor, myš a klávesnice.

Celková prezentace je velmi dobrá a do moderního minimalistického pařanského koutu tyto bedny lehce zapadnou. Konstrukce je bytelná a na pováženou i hmotná. I z dodaných kabelů čiší snaha o kvalitu. Bedny jsou spolu spojeny pérkovými svorkami a klasickou dvoulinkou. Analogový kabel má pozlacené jacky a kabel s konektory Cinch je tlustý na čtyři prsty. U Gigaworks je místo kabelu jen prachobyčejná slabá tkanička. Jak by řekl pan Burns, výtečně.

Výkon18 wattu RMS na kanál 
Frekvenční rozsah55Hz ~ 22kHz
Rozměry150 x 209 x 180mm
Vstupy/výstupy3,5mm Jack, 2x Cinch, Toslink, Bluetooth, výstup na subwoofer
Cena CZC2 946 Kč

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama