Test soutěžní sestavy: hrajte jako mistři s HAL3000 MČR
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Test soutěžní sestavy: hrajte jako mistři s HAL3000 MČR

Test soutěžní sestavy: hrajte jako mistři s HAL3000 MČR

Z. Obermaier

Z. Obermaier

2. 10. 2013 03:00 27

Seznam kapitol

1. HAL3000 pro MČR v počítačových hrách 2. Exteriér počítače 3. Detaily skříně 4. Pohled dovnitř a specifikace 5. Systém počítače, software 6. Syntetické testy, 3D Mark 11, 3D Mark, Unigine Heaven
7. Hry Anno 2070, Assassins Creed III, Battlefield 3 8. Hry Bioshock Infinite, Crysis 3, Dirt Showdown 9. Hry Far Cry 3, Max Payne 3, Metro LL, Tomb Raider 10. Procesorový výkon 11. Teploty, spotřeba, hlučnost a taktování 12. Závěr

Minulý týden jsme odstartovali soutěž o sestavu HAL3000 MČR, dnes si ji otestujeme. Co můžete mít doma téměř zadarmo? Solidně vyladěný systém s nízkou hlučností, velmi slušným výkonem a dobrým zpracováním. Dobrá je i cena, která odpovídá komponentám i práci. Nelíbily se nám jen možnosti taktování.

Reklama

Před nedávnem kolega Tomáš testoval několik herních sestav s cenou do 25 000 Kč s DPH. Všechny sestavy byly celkem dobré, jasným vítězem byla vzhledem k ceně a hlavně výkonu sestava z CZC série HAL3000 od výrobce 100 Mega Distribution. Nabízela nejvyšší výkon procesoru i grafické karty a hlavně byla jednoznačně nejtišší. My dnes otestujeme v podstatě její dvojče, komponenty jsou totiž téměř totožné a cena je také podobná, jen o krapet vyšší. Nejprve jsme sestavu testovat nechtěli, jelikož jsme velice podobnou už v testu měli, protože ale nakonec tuto sestavu můžete vyhrát v soutěži, otestovali jsme ji pro jistotu. Museli jsme ji vyzkoušet, abychom vám nenabízeli zajíce v pytli.

Test soutěžní sestavy: hrajte jako mistři s HAL3000 MČR
i Zdroj: PCTuning.cz

Počítač MČR v počítačových hrách

Příští měsíc vyvrcholí celoroční série kvalifikací a turnajů v počítačových hrách. Finále se bude konat druhý víkend v říjnu. Akce má řadu významných sponzorů, počítače do turnajů ale dodává společnost 100 Mega Distribution a vy právě jeden takový můžete vyhrát. Sestavy s motivem tohoto turnaje, jsou v nabídce tři. Základní, dražší a extrémní. Podívejme se na ně konkrétněji.

Test soutěžní sestavy: hrajte jako mistři s HAL3000 MČR
i Zdroj: PCTuning.cz

Zcela nalevo je nejvýkonnější a také nejdražší sestava Extreme. Za téměř čtyřicet tisíc můžete mít Core i7-4770K a GeForce GTX 770. k tomu SSD disk a 16 GB paměti. Není to špatné, ale za tyhle peníze ani nijak zásadně výhodné. Levnější sestavy vypadají zajímavěji. My dnes testujeme sestavu uprostřed, označenou Pro. Ta stojí necelých dvacet sedm tisíc (na obrázku je starší vyšší cena). Sestava nabídne Core i5-4670, GeForce GTX 760 a také SSD disk. Poslední počítač za cenu kolem dvaceti tisíc je vybaven Core i5-4570 a GeForce GTX 650. Jak už jsem několikrát zmínil, my testujeme sestavu zlaté střední cesty označenou zde jako "Pro".

 

V testu se zaměříme samozřejmě na exteriér počítače, vnitřní komponenty, zpracování a vyladění. Zajímat nás také bude procesorový výkon, spotřeba a hlučnost. Nedílnou součástí herního počítače je také herní výkon, ten otestujeme v několika nových hrách. Zkusíme počítač také přetaktovat, krapet ho potrápit dlouhou herní zátěží a zkontrolujeme, zda mu to svědčí, či nikoliv. Shrnutí nás čeká samozřejmě až v závěru, už nyní je ale jasné, že komponenty poskytnou dostatek výkonu, a ten nebude malý. Výherce tohoto počítače bude jistě s jeho výkonem a zpracováním spokojen.

 
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama