The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 12. 2014 03:00 37

Seznam kapitol

1. Automobilové MMORPG 2. Příběh jak z učebnice tvorby tutoriálů 3. Volba povolání, neboli automobilové specializace 4. Hybridní MMO se solidně zapracovanými mikrotransakcemi 5. Svět tak velký, že se v něm klidně ztratíte
6. Fofr při načítání 7. Deset způsobů, kterak zabavit sebe i přátele 8. Taková solidnější arkáda 9. Hodnocení hry

Dlouho očekávaná závodní MMO hra The Crew konečně vyšla a my jsme se na ni netrpělivě vrhli. Vývojáři z Ivory Tower společně s pomocníky z Ubisoftu nám totiž vedle obrovského živoucího světa slibovali tuny motoristické zábavy na všechny možné způsoby. Jak to dopadlo se dozvíte v dnešní recenzi.

Reklama

Ačkoliv ve hře The Crew nevylepšujete hlavního hrdinu, ale jenom jeho auto, nebála bych se tuto hru označit za MMORPG. Po zaplacení nějakých sedmnácti stovek se totiž dostanete do obrovského otevřeného herního světa. Ten sice nebudete prozkoumávat po svých, ale v automobilu, který však stejně jako klasický MMORPG hrdina sbírá jakési zkušenosti, zde nazývané náhradními díly a samozřejmě i peníze, za něž si své plechové hrdiny můžete vylepšovat na questech zcela nezávisle.

Během hraní přitom potkáváte ostatní hráče, které můžete zvát do své automobilové skupiny, přetlačovat se s nimi o první místo v žebříččích TOP hráčů v jednotlivých Výzvách, plnit s nimi příběhové questy, nebo se společně světem jen tak bezcílně prohánět.

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud máte stejně jako já pocit, že vývojáři na nás poslední dobou valí děsnou spoustu nepotřebných MMO her, potom na chvilku zadržte. The Crew sice není hra bez chyby, ale jedno ji upřít nejde – originální je nejen námětem, ale nechybí ji ani spousta dalších zajímavých nápadů a hlavně velmi jednoduché uživatelské rozhraní, které je pro MMO neznalé hráče v některých hrách docela problém.

Skvěle si ji však neužije jen naprostý MMO panic či technický analfabet, ale dost možná i každý fanoušek autosportu, kterému není proti srsti sdílet s ostatními lidmi své herní zážitky. Ačkoliv The Crew můžete hrát úplně sami, právě závodění s jinými lidmi je esencí této hry a hra na ní apeluje i zvýhodněním získávaných zkušeností. Ale abychom nepředháněli, pojďme si principy hry představit přesně tak, jak vám budou předloženy během hraní.

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama