The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 12. 2014 03:00 37

Seznam kapitol

1. Automobilové MMORPG 2. Příběh jak z učebnice tvorby tutoriálů 3. Volba povolání, neboli automobilové specializace 4. Hybridní MMO se solidně zapracovanými mikrotransakcemi 5. Svět tak velký, že se v něm klidně ztratíte
6. Fofr při načítání 7. Deset způsobů, kterak zabavit sebe i přátele 8. Taková solidnější arkáda 9. Hodnocení hry

Dlouho očekávaná závodní MMO hra The Crew konečně vyšla a my jsme se na ni netrpělivě vrhli. Vývojáři z Ivory Tower společně s pomocníky z Ubisoftu nám totiž vedle obrovského živoucího světa slibovali tuny motoristické zábavy na všechny možné způsoby. Jak to dopadlo se dozvíte v dnešní recenzi.

Reklama

Jste zarostlý týpek jménem Alex odsouzený za vraždu svého bratra, kterou jste neudělal. Po několika letech ve vězení vás navštíví agentka FBI a nabídne vám volnost výměnou za to, že ji pomůžete usvědčit a zatknout hlavu závodního gangu, skupiny založené vaším bratrem, která se od jeho smrti změnila ve zločineckou organizaci.

Vedle samotného hlavouna gangu 10-5 vám agentka slibuje předhodit také jeho pravou ruku, chlápka jménem Kudlu, který zavraždil vašeho bratra. Než se k nim ale probojujete, budete muset absolvovat spoustu závodů a stoupat v hierarchii nahoru hezky příčku po příčce, což nebude zase tak jednoduché.

Ačkoliv motivace v podobě pomsty smrti vašeho bratra je poměrně solidní, The Crew není hra postavená na příběhu, což je zřejmé už od jejího prvního zapnutí. Rozhovory mezi jednotlivými postavami jsou plytké, obvykle sestávají z pár velice primitivních vět a takové průpovídky jako: „Musíš jim brát území, zapojovat se do vedlejších aktivit a nakupovat lepší vybavení pro své automobily, abys byl konkurenceschopnější“ bychom měli najít spíše v tutoriálu nežli v samotném příběhu.

The Crew – pod kapotou osm válců a v krvi litr adrenalinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Příběh je zkrátka na takové úrovni, jakoby si ho psali autoři na poslední chvíli, nebo uvnitř hry nechali dějovou linii, která byla jen načrtnutá a čekala na nějaké výraznější scénáristické hodnoty. Nebo jinými slovy: Podprůměrný scénárista by s minimálními náklady odvedl práci lépe. Na druhou stranu se díky polopaticky vyprávěnému příběhu ve hře budete brzy orientovat jedna báseň a to i bez toho, že byste si pročítali políčko nápovědy.

U hry je potom sympatické, že byla lokalizována do českého jazyka, takže i kdybyste se v herní nabídce náhodou ztratili, díky češtině se velmi rychle zorientujete.

Příběh hry je tedy slabý a horkotěžko odůvodní vaše putování, The Crew na něm ale naštěstí nestojí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama