Tipy na vánoční dárky: Jaké hry koupit pod stromek?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tipy na vánoční dárky: Jaké hry koupit pod stromek?

Tipy na vánoční dárky: Jaké hry koupit pod stromek? | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 12. 2015 03:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Adventury 3. Strategie 4. Akční
5. Závodní hry a hry pro vaše děti a příležitostně hrající přítelkyně 6. RPG 7. Dárky pro náročné hráče

Patříte mezi nešťastníky, kteří ještě nemají pokoupeny všechny vánoční dárky? Nebo byste si snad chtěli udělat radost sami? Potom se inspirujte naším vánočním článkem, v němž vám dáme tipy na perfektní dárky pro vášnivé hráče.

Reklama

Strategie

Mezi strategiemi se tento rok vylouplo hned několik zajímavých kousků, přičemž minimálně dva z nich můžeme označit za největší překvapení roku. Bohužel fyzické kopie se dočkaly jen dvě zajímavé hry, takže jsme opět odkázáni na starší tituly. Spokojeni budou především milovníci budovatelských strategií, na své si však přijdou i milovníci nevšedních herních zážitků.

Anno 2205

Anno 2205 se nemůže pochlubit natolik vysokým průměrným hodnocením, za tím však podle mého nestojí skutečné kvality hry, nýbrž naštvaní fanoušci série Anno. Anno 2205 se totiž silně odklonila od mikro managementu, jenže to neznamená, že se jedná o nekvalitní hru. Anno 2205 má své nesporné kvality - vedle vysoké variability je to velmi pěkné grafické zpracování, srozumitelné uživatelské rozhraní a několik dalších skvělých věcí, o nichž si můžete přečíst v naší recenzi.

Tipy na vánoční dárky: Jaké hry koupit pod stromek?
i Zdroj: PCTuning.cz

Výpis recenzí hry Anno 2205 na stránkách Metacritic.

This War of Mine

Pokud jste už znudění hrou na vojáky, možná byste si rádi zahráli strategii This War of Mine. Tato strategie vás sice opět zavede do války, tu však budete prožívat z pohledu civilisty. Vaším úkolem bude udržet na živu skupinu lidí. To obnáší hledání potravin a surovin potřebných k přežití, rozdělování léků, ale třeba i bránění vlastního příbytku. Tvůrcům z 11bit studia se přitom podařilo zachytit bezútěšnou ponurou atmosféru války, na níž budete myslet ještě dlouho po dohrání.

Tipy na vánoční dárky: Jaké hry koupit pod stromek?
i Zdroj: PCTuning.cz

Výpis recenzí hry This War of Mine na stránkách Metacritic.

Tropico 5

Tropico 5 je budovatelská strategie, v níž dostanete možnost stát se diktátorem na tropickém ostrově. Zde se pokusíte vdechnout život banánové republice a to různými způsoby od těch dobrých až po ty špatné. Kromě výstavby nejrůznějších budov mají hráči k dispozici různé vyhlášky, ale také méně běžné „páky“ jako je vyhoštění lidí z republiky, likvidační praktiky atd. Tropico 5 jsme recenzovali i na PC Tuningu.

Tipy na vánoční dárky: Jaké hry koupit pod stromek?
i Zdroj: PCTuning.cz

Výpis recenzí hry Tropico 5 na stránkách Metacritic.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama