Tiskneme ve 3D na Cel-Robox: je to snadné a navíc pěkné
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Tiskneme ve 3D na Cel-Robox: je to snadné a navíc pěkné

Tiskneme ve 3D na Cel-Robox: je to snadné a navíc pěkné | Kapitola 10

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

3. 12. 2014 03:00 16

Seznam kapitol

1. 3D tisk pro začátečníky 2. Balení 3. Instalace 4. Poprvé tiskneme! 5. Jak převést myšlenky do plastových modelů
6. Vše vytisknout nejde, ale vhodný design pomůže 7. Kde to ještě vázne... 8. Používané materiály a jejich vlastnosti 9. Cena tisku a video s ukázkou 10. Závěr

3D tisk je čím dál více „in“ a novinky o jeho aplikacích přicházejí z mnoha směrů. Společně s jeho rozšiřováním klesají i ceny, přesto však pořád zůstává něčím velmi technickým a vzdáleným běžnému uživateli. 3D tiskárna Robox má ambice tyto bariéry bořit. Jednoduchost a kvalita nejsou jedinými lákadly pro její pořízení.

Reklama

Cel-Robox představuje z pohledu běžného uživatele, který zvažuje experimentování s 3D tiskem, velice zajímavou platformu. Jednoduchá instalace jak po straně hardwaru, tak i softwaru, kompaktní rozměry, ale hlavně minimální nutné zkušenosti a znalosti pro úspěšný první tisk jsou základem k prosperujícímu vztahu uživatel – 3D tiskárna. Kapitolou sama pro sebe je pak samotný program AutoMaker, který odvádí velkou část práce za nás a dovolí nám tak se soustředit na klíčové modelářské aktivity a ne soustavné ladění tiskárny a používaného materiálu. To je ale samo o sobě otázkou k diskuzi, protože pro mnohé bude asi i samotný proces vychytání parametrů tisku jistým zadostiučiněním. Z tohoto pohledu ale ani tito pokročilí a hardcore tvůrci nejsou zklamání, protože software jim dovolí nastavit celkem širokou paletu parametrů tisku.

Tiskneme ve 3D na Cel-Robox: je to snadné a navíc pěkné
i Zdroj: PCTuning.cz

3D tisk by neměl být vnímán jen jako hračka skupiny nadšenců, ale i jako reálný nástroj, který přináší užitek. O skutečném profesionálním nasazení slyšíme z mnoha stran, k rychlému a relativně levnému prototypování se používá už léta a dokonce i my na PCTuningu jsme na něj nedávno narazili v článku o vývoji ergonomických herních myší firmy Mionix.

V průmyslu má 3D tisk svoje místo, které neustále posiluje se zdokonalováním svých možností. Doma u běžného uživatele je to ale ještě na hraně, protože je zde stále poměrně vysoká cena, která z velmi lákavé pomůcky například při studiu technických oborů nebo i kutilských či modelářských aktivitách dělá velmi luxusní zboží. Každopádně Robox je krok správným směrem, protože 3D tisk dělá lidštějším a přibližuje jej běžnému uživateli.

 
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama