Twitter ovládá chaos a Musk zařízl Starlink pro drony na Ukrajině
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Twitter ovládá chaos a Musk zařízl Starlink pro drony na Ukrajině

Twitter ovládá chaos a Musk zařízl Starlink pro drony na Ukrajině | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

13. 2. 2023 07:00 18

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Turecko blokovalo Twitter. Pákistán Wikipedii. Nový MediaRating. Forbes 30 pod 30 je venku. Reddit hacknut. Microsoft i Google představují ChatGPT ve vyhledávání. De-influenceři jsou influenceři naruby. Útok ransomwaru cílí na servery VMware

Reklama

Hardware

Be quiet! Dark Power 13: Test moderního 1000W zdroje. Maximálně vybavený zdroj poslední generace. (PCTuning)

TP-Link má novinku, vůbec první vlastní robotický vysavač, Tapo RV10 Lite za 230 USD a zajímavý opravdu velkým (800 ml) zásobníkem na nepořádek. Nečekejte ale LiDAR ani schopnost se vyhýbat překážkám, chytrá navigace je ale dostatečně schopná. (The Verge, stránka výrobce)

TP-Link má novinku, vůbec první vlastní robotický vysavač, Tapo RV10 Lite
i Zdroj: PCTuning.cz
TP-Link má novinku, vůbec první vlastní robotický vysavač, Tapo RV10 Lite

Software

Aktualizace ChatGPT slibovala lepší schopnost počítání, ale není tomu tak. Problémy má se slovními úlohami, ale i prostou rovnicí. (WSJ)

ChatGPT aktualizace slibovala lepší schopnost počítání
i Zdroj: PCTuning.cz
ChatGPT aktualizace slibovala lepší schopnost počítání

Arena Group (Sports Illustrated, TheStreet, Men’s Journal či Dealbreaker), uvádí, že plánuje využívat nástroje umělé inteligence ve všech svých značkách. (WSJ)

Nostr je jednoduchý, otevřený protokol, který umožňuje globální, decentralizované a cenzuře odolné sociální sítě.  Tedy alespoň tak nový protokol označuje sám sebe. Můžete i vyzkoušet s prvním klianty – Alby či Iris. (Nostr)

ChatGPT odmítá psát pozitivní báseň o Trumpovi, ale o Bidenovi ji napíše. A neví se, proč, což je na tom to nejzajímavější. Trumpa dlouhodobě odmítá, takže nějaký zásadní důvod tam někde bude. (Semafor)

ChatGPT odmítá psát pozitivní báseň o Trumpovi,
i Zdroj: PCTuning.cz
ChatGPT odmítá psát pozitivní báseň o Trumpovi,

Svěřit překlady materiálů EU do robotických rukou a nekontrolovat pak z demonetizace vyrobí démonizaci.  Google Translate v tomto případě funguje správně, DeepL je tím kdo vyrábí zmetek.

Svěřit překlady materiálů EU do robotických rukou a nekontrolovat
i Zdroj: PCTuning.cz
Svěřit překlady materiálů EU do robotických rukou a nekontrolovat

Google oznámil Bard, konkurenci pro ChatGPT. Ale nevypadá to, že byste si ho snad mohli vyzkoušet. Test je dostupný pouze omezené skupině lidí. Za pár týdnů by se to ale prý mělo změnit. (The Verge)

Microsoft plánuje od března 2024 zabudovat do Edge pro Windows 10 a 11 engine Adobe Acrobat PDF. Starší engine (co není od Adobe) prohlížeče PDF bude odstraněn v březnu 2024. Dost zásadní důvod proč opustit Edge. (Thurrott)

Sports Illustrated a Men's Journal slíbili, že obsah generovaný AU bude vytvářen velmi zodpovědně. Nepovedlo se. Hned v prvním příkladu poskytli čtenářům hluboce chybné zdravotní rady. (Futurism)

Jaká je budoucnost Mozilla Thunderbird? (Thunderbird)


Mobilní aplikace

Quora: Otevíráme veřejný přístup k novému produktu umělé inteligence, který vytváříme pod názvem Poe. Poe umožňuje lidem klást otázky, dostávat okamžité odpovědi a vést konverzaci s několika roboty s umělou inteligencí. Aktuálně pouze pro iOS/iPadOS a registrace vyžaduje telefonní číslo (Poe)

Google (ale i Mozilla) pracuje na mobilním Chrome pro iOS založeném na jádře Blink, a to i přes odmítavý přístup Apple, které vyžaduje všechny mobilní prohlížeče stavět nad Safari. (The Register, Ars Technica, The Register)

Companies – aplikace pro iPhone s informacemi o více než 200 milionech firem, ale také s možností založení podnikání v USA. (App Store)


Hry

Vyšla kniha o významu monster v počítačových hrách. 

Nejočekávanější titul začátku se nám konečně dostal do rukou. Má cenu otevírat dopis z Bradavic, nebo je lepší hodit ho do ohně? Recenze Hogwarts Legacy – Sny kouzelníků se občas plní (Hrej.cz)

Tne Legends of Zelda: Tears of the Kingdom. A je toho více (The Verge)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama