Twitter ovládá chaos a Musk zařízl Starlink pro drony na Ukrajině
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Twitter ovládá chaos a Musk zařízl Starlink pro drony na Ukrajině

Twitter ovládá chaos a Musk zařízl Starlink pro drony na Ukrajině

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

13. 2. 2023 07:00 18

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Turecko blokovalo Twitter. Pákistán Wikipedii. Nový MediaRating. Forbes 30 pod 30 je venku. Reddit hacknut. Microsoft i Google představují ChatGPT ve vyhledávání. De-influenceři jsou influenceři naruby. Útok ransomwaru cílí na servery VMware

Reklama

Elon Musk zablokoval na Ukrajině Starlink pro drony a tvrdí, že služba „nikdy nebyla určeny k použití jako zbraň.” Ukrajině slouží k ovládání dronů. A také zaznělo, že „Ukrajinci službu využili způsobem, který byl neúmyslný a nebyl součástí žádné dohody.“ (Politico)

Podle NetBlocks, novinářů a akademiků sledujících reakci Turecka na ničivé zemětřesení byl v zemi omezen přístup na Twitter.  Klasická cenzurní reakce na médium, které umožňuje vyjadřovat nespokojenost a šířit nekontrolovaně informace. (CNN, NetBlocks)

Donald Trump je zpět na Facebooku a Instagramu. Což je dobrý důvod k tomu ho nadále ignorovat. (BBC)


#TYDEN k poslouchání

Cítíte se provinile, když nepracujete opravdu 8,5 hodiny denně? Potřebujete lépe pochopit kolik času vás stojí konkrétní činnosti a kolik byste za ně měli dostávat? A extra navíc, delší čtení k tématu. Poslouchejte a studujte v Kolik hodin denně OPRAVDU pracujete? A jak/proč to měřit


Internet, webdesign

Pákistánský telekomunikační úřad zablokoval Wikipedii v zemi s tím, že stránka neodstranila „svatokrádežný“ obsah.  Vlastně nic překvapujícího, stále existuje řada zemí chovajících se podobně. (Bloomberg) Po zásahu premiéra odblokoval Wikipedii po třech dnech od zablokování. (Tech Crunch)

Většina Čechů se nechá snadno zmanipulovat tím, co vidí na sociálních sítích — domnívají se tři čtvrtiny žáků a studentů. Nejvíce důvěřují veřejnoprávním médiím, vyplynulo z průzkumu mediální gramotnosti (Tisková zpráva).

Nadační fond nezávislé žurnalistiky zveřejnil nový MediaRating. Zajímavost: pro nedostatek zpravodajského obsahu byly vyřazeny reflex.cz, euro.cz a magazinplus.cz (MediaRating)

Microsoft představil Bing s vyhledáváním doplněným o technologii ChatGPT. Na Bing.com můžete od středy zkoumat sami, ale pozor, musíte přepnout (alespoň) na US English. Fungovat vám to ale stejně bude jenom na ukázkové otázky a poté se dozvíte, že se můžete zařadit na čekací listinu a zkusí vás přesvědčit k změně vyhledávače a instalaci Bing appky. Typický Microsoft. (CNET, Microsoft, TechCrunch)

Microsoft představil Bing s vyhledáváním doplněným o ChatGPT
i Zdroj: PCTuning.cz
Microsoft představil Bing s vyhledáváním doplněným o ChatGPT

Google také představil vlastní představu o spojení AI a vyhledávání. Neměl toho moc co ukázat  a vyzkoušet také není co. Ukázka dokonce ani nebyla živá a dokonce obsahovala chybu. Je velmi pravděpodobné, že skutečně použitelné spojení AI a vyhledávání uvidíme až za pár let. Mimo to AI míří do Google Lens a Translate (Gizmodo)

Netflix vyrazil do boje proti sdílení hesel nejprve v Kanadě a extra účet si můžete koupit za 7,99 dolarů měsíčně, ale nikoliv v neomezeném počtu a ani v základním, natož inzercí financované verzi. (Toronto Sun)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama