Utopické město Elona Muska. Krach SVB stále hýbe trhem #TYDEN ~ 20. března
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Utopické město Elona Muska. Krach SVB stále hýbe trhem #TYDEN ~ 20. března

Utopické město Elona Muska. Krach SVB stále hýbe trhem #TYDEN ~ 20. března | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 3. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

YouTube TV zdražuje. GPT-4 dorazila v úterý. Baidu představilo AI chatbot. Amazon končí s novinami a magazíny. TikTok se blíží ke konci. Gowalla je zpět.

Reklama

Marketing, komunikace

TikTok vstupuje na trh s reklamou ve vyhledávání. Otázkou zůstává jako hodně uživatelé TikToku hledají v aplikací. Respektive co hlavně hledají, konkurovat širokým možnostem Google to může jen těžko (Search Engine Land)

Okolo Xixoio je nějak podezřele ticho. A to „Kdo vstupuje na trh a nedělá chyby, neroste“ se moc počítat nedá. Nejzábavnější je to, že pokračuje mlžení a výmysly. (Lupa)

Samsung se zapletl do falšování zoomovacích fotek Měsíce.  A jak už to v poslední době bývá, ve vytváření skvělých zoom fotek je zapojena AI. Nutno dodat, že tohle téma se řešilo už v roce 2021 a využití AI k tomuto účelu není tajemstvím. Výsledná fotka tedy vlastně není „fake“ v tom pravém slova smyelu. (The Verge)

  • Samsung reaguje na kontroverzi ohledně falešného Měsíce (The Verge)
  • Ano, Apple bude „falšovat“ zvětšené fotografie i na iPhonu 15 – ale jak daleko to zajde? (MacWorld)

Docker se omlouvá za nekomunikování konce Docker Free Teams. Uživatelé musí přejít na některý z placených plánů a prý jde „jen“ o dvě procenta z celku. (Docker)

Výstižné: YouTube a TikTok jsou zamořeny dvacetiletými „pasivními příživníky“ , kteří chtějí vaši pozornost – a vaše peníze. Nechybí ani jízda na aktuální AI vlně. (Vox)


Bezpečnost, soukromí, právo

Nový Zéland zakazuje TikTok z parlamentních zařízení s odkazem na bezpečnostní rizika. Rozhoupe se i Česko? (WSJ)

Vícenásobné zranitelnosti vzdáleného spuštění kódu v modemech Exynos v zařízeních (zejména) Samsung, kde prozatím chybí oprava. Ohroženy jsou i mobily Vivo, Google Pixes 6/7 (oprava exiustuje) a automobily s čipsetem Exynoes. Dočasně řešitelné zákazem Wi-Fi volání a VoLTE. (Project Zero)

TikTok se blíží ke konci hry, píše Casey Newton. Týká se to ale jen USA, kde Biden a jeho administrativa chtějí, aby se ByteDance „vzdalo“ Tiktoku, tedy „prodalo“ ho. Pokud ne, tak by měl přijít zákaz. Ani jedno ale není řešením, dodávám já. (Platformer)

  • FBI a Ministerstvo spravedlnosti vyšetřují, co vedlo mateřskou společnost TikToku ByteDance k používání aplikace ke sledování amerických novinářů. ByteDance byla předvolána k soudu (Forbes)

Facebook přišel na to, jak se dostat k záznamu, komu voláte. Pro účely ověření učtu. Zajímavý trik. Budete-li potřebovat ověřit účet, tak musíte dát přístup k záznamu hovorů i správě hovorů. Facebook vám zavolá, pozná že volá vám a máte vyhráno. Nebo spíš ne, protože tím zároveň získá informace, které mu rozhodně dát nechcete. (Meta)

Bitwarden řeší problém s automatickým vyplňováním, který mohl být zneužit ke krádeži přihlašovacích údajů a jde o dobrou lekci v tom, že některá hesla/údaje do správců hesel nikdy nepatří a v ostatních případech stejně musíte mít dvoufaktorové ověření. (Ghacks.net)

Rakouský úřad pro ochranu osobních údajů zjistil, že společnost Meta používá sledovací technologie v rozporu s právními předpisy EU o ochraně osobních údajů. Data uživatelů mířila do USA. (gHacks.net)

Microsoft vydal skript PowerShell pro Windows 10 a 11, který řeší zranitelnost obcházející bezpečnostní funkci BitLocker. (gHacks)

FBI zatkla muže z New Yorku, který pod přezdívkou „pompompurin“ údajně provozoval temnou webovou stránku BreachForums, na které byly umístěny ukradené databáze zhruba tisícovky společností. (Bloomberg)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama