Veselo s modrými fajfkami a plíživé zpoplatnění sociálních sítí #TYDEN  ~ 27. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Veselo s modrými fajfkami a plíživé zpoplatnění sociálních sítí #TYDEN ~ 27. února

Veselo s modrými fajfkami a plíživé zpoplatnění sociálních sítí #TYDEN ~ 27. února

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 2. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Evropská Komise zakázala TikTok. Seškrtání textů Roalda Dahla má pokračování. Nikdy nepoužívejte zkracovače adres. Apple AirPods Pro za něco jako 50 dolarů? Je AI bublina? Není to bublina?

Reklama

Evropská Komise zakázala TikTok na zařízení zaměstnanců z důvodu ochrany dat a zvýšení kyberbezpečnosti. (BBC). TikTok v pátek obvinil EK, že s ním nekonzultovala zákaz jeho aplikace v telefonech zaměstnanců z důvodu kybernetické bezpečnosti  (Reuters)

Seškrtání textů Roalda Dahla má pokračování. Po volně kritiky zůstanou původní verze v tisku. (BBC)


#TYDEN k poslouchání

Potřebujete mít modrou fajfku? Ověřený účet by přece chtěl každý. Elon Musk zpoplatnil modrou fajfku, ověření účtu. Facebook s tím čerstvě přichází rovněž. Potřebujete něco takového? A co to vlastně to „ověřeno“ je?

  • Podle zjištění neziskové výzkumné skupiny využívají účty propagující kremelskou propagandu nový placený ověřovací systém Twitteru  (Washington Post)
  • Falešný Will Ferrell zmátl BBC. Uvěřili v pravost protože „fake“ účet měl modré „ověřeno“. BBC ale naletět nemuselo, účet @OfficialWilllF je označený jako „parody“. Ověřeno by ale mít neměl. (Mashable)
Falešný Will Ferrell zmátl BBC.
i Zdroj: PCTuning.cz
Falešný Will Ferrell zmátl BBC.

Internet, webdesign

Tři startupy, které začaly nabízet vyhledávací nástroje s podporou chatbotů ještě před Microsoftem a Google. You.com můžete zkoumat ihned, Andi rovněž (a jde na to čistě po chat lince) a Perplexity. (MIT Technology Review)

Máte v Outlooku nebývale mnoho spamu? Problém není u vás, Microsoft to měl na počátku týdne rozbité. (The Verge, Bleeping Computert)

Parodie na placené ověřování od Tumblru přineslo platformě od listopadu 125% nárůst příjmů z nákupů v iOS. Podle Sensor Tower se výdaje spotřebitelů na aplikaci Tumblr pro iOS od listopadu 2022, kdy byla spuštěna dvojitá modrá kontrola, zvýšily a nyní dosahují 263 000 dolarů čistého příjmu. (TechCrunch)

Režim Headless v Chrome se dočkal vylepšení. Tohle je DOST dobrá věc, naučte se to. (Google)

Evropská Unie řeší, zda by #bigtech neměli platit telco za přenášená data. Opakovaně se vracející úvahy mající určitým způsobem opodstatněný základ. (Reuters)

Nikdy nepoužívejte zkracovače adres. Ani v okamžiku, kdy je to váš vlastní zkracovač. Jeho doménu totiž nejspíš nebudete vlastnit věčně. Nesmírně poučný příběh k The Guardian, kde před lety nemysleli na budoucnost (Terence Eden)

  • Zkracovače adres a kdy je používat. A proč je spíš nepoužívat (365tipů)

💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních, co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama