Bing AI tak trochu zešílela. Trochu hodně #TYDEN ~ 20. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bing AI tak trochu zešílela. Trochu hodně #TYDEN ~ 20. února

Bing AI tak trochu zešílela. Trochu hodně #TYDEN ~ 20. února

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 2. 2023 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Google ztrácí kontrolu. Muskův účet na Twitteru ztrácí dosah, nechal změnit algoritmus. Nejsilnější značky v streamingu. Snapchat má 750 milionů uživatelů. Z-Library je zpět.

Reklama

„Google ztrácí kontrolu“ píše Tech Crunch ohledně schopností Google v AI. Má to ale háček, podle jiných je Google v AI mnohem dál než Open AI. To si pouze získalo pozornost a přízeň médií zpřístupněním ChatGPT veřejnosti. Tohle bude zajímavé sledovat.

Muskův účet na Twitteru ztrácí dosah. Muska to trápí nesmírně, až tak, že to vedlo k vyhazovu inženýra, co s tím samozřejmě neměl nic společného. Jen nevyhověl Muskově představě, že mizející dosah a reakce jsou způsobené tím, že Muska jeho vlastní lidé omezují a skrývají. (The Verge)

Musk nechal inženýry Twitteru zvýšit počet svých tweetů poté, co Biden získal více zobrazení (Ars Technica)

Nespokojenost Muska s mizejícím dosahem jeho tweetů vedla k selhání Twitteru. Snaha o „opravu“ algoritmů způsobila to, že se objevoval pouze Elon Musk a odpovědi na jeho twety. (TheVerge)


#TYDEN k poslouchání

Bing i Google ukazují „vyhledávání“ s #ai. Google si uřízl ostudu, Bing ukázal jen předpřipravené ukázky a musíte čekat, jestli vás pustí dovnitř. Jenže, může ChatGPT být vyhledávač? #TYDEN k poslouchání: Nahradí AI Google? ChatGPT a vyhledávání


Internet, webdesign

Co je nového v Google Lighthouse 10 (Google)

Společný reklamní podnik společností Deutsche Telekom, Orange, Telefonica a Vodafone, který má konkurovat Meta a Google, získal bezpodmínečné antimonopolní schválení EU. Cíl? Zbavit se nadvlády #bigtech v reklamě. Splnitelný? Těžko. (Reuters)

Od počátku roku 2023 platí nový MediaRating, český systém hodnocení médií. (NFNZ)

Přes 10 tisíc webů s WordPressem napadeno adware dodávajícím podvodně reklamy AdSense.  (Hacker News)

Nejsilnější značky v streamingu? Na prvním místě Amazon Prime Video 

Michal Klíma jako vládní zmocněnec končí, s plánem proti dezinformacím neuspěl.  Výsek Klímovy agendy teď přebírá poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar. A „žádný další akční pláne nepotřebujeme“ zní, jako kdyby ten původní byl stále ve hře. (Médiář)

Podle zákona o digitálních službách musí online platformy zveřejňovat počty uživatelů EU: YouTube 401 milionů, Facebook 255 milionů, Instagram 250 milionů, TikTok 125 milionů, Twitter 101 milionů. (Politico)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Dubánci na Subtacku! Je to tak, Dubánčí středník se čerstvě přestěhoval z Mailchimpu. Takže... Pravidelné zpravodajství ze světa dubánků a spousta vtipných fotek pro zlepšení nálady uprostřed týdne.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama