NÚKIB varuje před TikTokem. Dá se používat bezpečně? #TYDEN ~ 13. března
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek NÚKIB varuje před TikTokem. Dá se používat bezpečně? #TYDEN ~ 13. března

NÚKIB varuje před TikTokem. Dá se používat bezpečně? #TYDEN ~ 13. března

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

13. 3. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

SVB krachuje a je to velké. Google se bál AI chatbotů. Pinterest je novým rájem pedofilů. Musk se ztrapnil jako nikdy předtím. iMessage vs. WhatsApp. reddit jde do videa.

Reklama

Google několik let odkládal spuštění chatbota kvůli riziku, které by mohly ukázky AI představovat pro jeho pověst a obchod s reklamami ve vyhledávání. (WSJ)

Nově chce Google doslova nacpat AI zcela všude. Připomíná to Google+, které za každou cenu také muselo být všude. (Bloomberg)

Pinterest je novým rájem pedofilů. Muži na Pinterestu vytvářejí nástěnky s obrázky holčiček se sexuální tematikou. Algoritmus Pinterestu poté vybírá obrázky malých dětí pro dospělé, kteří je hledají. (NBC News)

A je to tu opět. Nový firmware pro tiskárny HP zlikvidoval ne-HP inkousty (Ars Technica)


#TYDEN k poslouchání

Po vydavatelích, kteří chtějí peníze od vyhledávačů (co využívají úryvky obsahu), se objevila nová snaha, jak společnosti poskytující služby na Internetu „obrat“ o peníze. Ale nejde už jen o Google, ale hlavně (teď) o Netflix

➡️ Měl by Google, Netflix a další platit evropským operátorům za přenos dat?


Internet, webdesign

Bezpečný přístup na Twitter přes Tor přestal fungovat. Důvod ani budoucnost jasná není, ale s Elonem Muskem v čele nic dobrého očekávat nelze. (Engadget)

Google Trends redesignovalo.

Parlamentní listy lepší než Aha! Media Rating od NFNŽ přináší nové hodnocení webů (Médiář)

Výzkumníci vyzývají k transparentnosti ohledně uhlíkové stopy nástrojů AI. Trénink GPT-3 spotřeboval odhadem 1,287 GWh elektřiny (Bloomberg)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Není na Substacku, ale Lupa+ newsletter jako takový je. Další kdo zapracoval na návratu ke kořenům a jde do newsletteru. Pondělního.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama