Vánoční soutěž plná energie o výkonnou nabíjecí stanici Bluetti PowerOak EB70
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Vánoční soutěž plná energie o výkonnou nabíjecí stanici Bluetti PowerOak EB70

Vánoční soutěž plná energie o výkonnou nabíjecí stanici Bluetti PowerOak EB70

Václav Vlček

Václav Vlček

23. 12. 2021 11:15

Seznam kapitol

1. Soutěž o nabíjecí stanici Bluetti 2. Soutěžní otázky 3. Pravidla soutěže

Ještě před koncem roku si dáme jednu pěknou soutěž pro všechny, kteří potřebují pořádnou zásobu energie na delší výpravy do přírody nebo pro případ výpadku proudu . Což s vývojem na trhu s energiemi může být brzy hodně praktická věc. Stačí odpovědět na pár otázek a tenhle praktický box s kapacitou 716 Wh může být váš.

Reklama

Elektřina se stala neoddělitelnou součástí života už našich rodičů nebo i prarodičů a asi většina z nás by se bez ní už jen těžko obešla. Samozřejmě se najde spousta zálesáků a pravověrných šílenců, kteří bez ní v pohodě přežijí. Ale ruku na srdce, na jak dlouho? Den dva bez fungující zásuvky a většina z nás bude smutně koukat na černou obrazovku displeje mobilu. O pár dní později, když dojde šťáva v chytrých hodinkách, už nebudete ani tušit, jestli už je čas na oběd. Pokud plánujete na výpravu do přírody a zabere to víc než den, tak už to chce nějakou tu powerbanku. Jenže pokud výprava bude vícedenní, nepomůže ani macatá powerbanka a chce to něco většího. Jako je právě třeba nabíjecí stanice Bluetti PowerOak EB70, o kterou dneska soutěžíme.

Nabíjecí stanice a příslušenství Bluetti koupíte výhodněji díky velké vánoční akci, která trvá od 24. 12. 2021 do 6. 1. 2022.

Bluetti PowerOak EB70

Běžné powebanky nabijí mobil jednou, dvakrát. Větší kousky dodají šťávu třeba i notebooku. Ale pokud chcete fungovat déle než den dva a mít k dispozici i klasické zásuvky, chce to sáhnout po větší nabíjecí stanici s pořádnou zásobou energie uvnitř. A přesně to je Bluetti PowerOak EB70. Už na první pohled je jasné, že tuhle “krabičku” si nepřibalíte do batůžku, váží skoro deset kilo. A uvnitř se skrývá hromada odolných LiFePO4 akumulátorů, které při plném nabití dodají až 716 Wh energie. Napájet tak můžete cokoliv od od mobilu v klasickém USB-A, notebook přes USB-C, jakékoliv udělátko na autonabíječku a nebo dvě zařízení do běžných zásuvek. Dlouhodobě stanice utáhne až 1000 W odběr, ve špičkách potom lze jít až na 1400 W.

Zařízení můžete připojit na následující konektory:

  • 2× USB-A
  • 2× USB-C s 100 W Power Delivery
  • 1× 12 V/10 A auto-konektor
  • 2× AC zásuvky
  • 2× DC5521 konektory
  • bezdrátové nabíjení 15 W
Bluetti EB70
i Zdroj: PCTuning.cz
Bluetti EB70

Výrobce se chlubí využitím prémiových LiFePO4 článků, které jsou odolnější než klasické LiPo a garantuje, že po 2500+ nabitích by jejich kapacita neměla klesnout pod 80 %. 

Pro nabíjení slouží adaptér s výkonem 200 W, který lze připojit do klasické zásuvky, nebo cigaretového portu auta. Pro plné nabití stanice by měly stačit 4 hodiny, z autonabíječky to bude trvat 7-8 hodin a asi bude fajn nechat zapnutý motor. Dobíjet se dá i ze solárních panelů, které výrobce dodává samostatně.

Výherce si bude moci vybrat barevnou variantu - modrou nebo černou.

Bluetti PowerOak EB55

Pozor - o tenhle produkt nesoutěžíme. Pouze si ho představíme. Pokud nepotřebujete tak extrémní kapacitu a naopak oceníte menší rozměry a nižší cenu, může vás zaujmout i tenhle menší model od stejného výrobce. Má sice jenom 576 Wh, ale váží jen 7,5 Kg a nezabere tolik místa. 

Přitom nabídne velice podobnou konektivitu, tedy:

  • 1 ×  USB-C port 100W
  • 4 × USB-A port 5V / 3A
  • 2 × AC zásuvky 220-240V
  • 1 × Cigarette Lighter Port (12V / 10A)
  • 2 × DC 5521 konektor
  • bezdrátové nabíjení (Max 15W)
Bluetti EB55
i Zdroj: PCTuning.cz
Bluetti EB55
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama