Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 

Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci  | Kapitola 3

Z. Obermaier

Z. Obermaier

31. 12. 2017 16:00 71

Seznam kapitol

1. Co přinesl rok 2017 2. Leden 3. Únor 4. Březen 5. Duben 6. Květen
7. Červen 8. Červenec a Srpen 9. Září 10. Říjen 11. Listopad a Prosinec 12. Co náš čeká v roce 2018?

Rok 2017 byl po dlouhé době zajímavý od začátku až do konce. AMD uvedlo Ryzen a Threadripper, Intel Skylake-X s osmnácti jádry a do mainstreamu konečně aspoň šestijádro. Nvidia stihla dokonce uvést Voltu s HBM2, AMD uvedlo Vegu, která byla ale pro mnohé spíš studenou sprchou. Rok 2017 byl také rokem kryptoměn.

Reklama

Únor

Druhý měsíc začínal pozvolna, vygradoval ale razantně. Ve třetím měsíci náš čekala smršť nových produktů, takže v únoru se objevila řada úniků a zajímavých informací. Výrobci pomalu odhalují základní desky pro Ryzen, Asus oznamuje po letech pokračovatele série Crosshair. Na web se dostávají první výsledky Ryzenů.

Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 
i Zdroj: PCTuning.cz

Unikají i plány Intelu, který chce v řadě Skylake-X do patice LGA2066 uvést i Core i5-7640K a Core i7-7740K, čipy Kaby Lake, jen v jiném pouzdru a s vypnutou iGPU. Zdá se to jako šílený nápad, který je ale nakonec opravdu realizován. Abychom ale nezůstali jen u procesorů, EVGA oznamuje technologii iCX, neboli hromadu přídavných senzorů monitorujících vše možné a všude možně na grafické kartě.

V polovině měsíce ale už začíná být pěkně horko kolem Ryzenů, jelikož na veřejnost se dostaly nejen frekvence, ceny a vzhled čipů, ale také finální design balení a samozřejmě finální výkon (zatím nepotvrzený). Vše nasvědčuje tomu, že se AMD vrátí do střední třídy s plnou parádou. Na 28. února je plánována speciální akce „Capsaicin“ od AMD. Očekává se, že budou odhaleny Ryzeny a Vega. Na stejný den také Nvidia plánuje setkání s novináři na GDC, shoda data není náhodná.

Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě před tímto datem AMD odhaluje údaje o Ryzenech v oficiálních prezentacích, včetně ochutnávky výkonu. Nvidia mezitím spouští na webu odpočet k uvedení GeForce GTX 1080 Ti. Nakonec je akce Capsaicin pro většinu lidí zklamáním, ukázáno nebylo nic z toho, nač se všichni těšili nejvíc. Jediné, co stojí za řeč, je logo Vega. Akce byla nudná od začátku do konce. Nvidia si nakonec oficiálně vše schovala až na březen... tedy na prvního března.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama