Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 

Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci  | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

31. 12. 2017 16:00 71

Seznam kapitol

1. Co přinesl rok 2017 2. Leden 3. Únor 4. Březen 5. Duben 6. Květen
7. Červen 8. Červenec a Srpen 9. Září 10. Říjen 11. Listopad a Prosinec 12. Co náš čeká v roce 2018?

Rok 2017 byl po dlouhé době zajímavý od začátku až do konce. AMD uvedlo Ryzen a Threadripper, Intel Skylake-X s osmnácti jádry a do mainstreamu konečně aspoň šestijádro. Nvidia stihla dokonce uvést Voltu s HBM2, AMD uvedlo Vegu, která byla ale pro mnohé spíš studenou sprchou. Rok 2017 byl také rokem kryptoměn.

Reklama

Červenec a Srpen

Prázdninové měsíce jsou slabé vždy, lidé mají jiné starosti než se věnovat hardwaru. Tudíž se toho mnoho nestalo, něco ale přeci. Objevily se první detailní fotografie desek pro AMD Threadripper, a AMD ukázalo oficiální balení procesorů. Také byl oznámen plán uvádění procesorů a ceny. My jsme otestovali nějaké další čipy Skylake-X, ale ani ty nás nijak zásadně nenadchly. Nvidia rozdávala hotové grafiky s čipem Volta, konkrétně V100 Tesla.

Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 
i Zdroj: PCTuning.cz

V srpnu se už hodně hovořilo o Threadripperu, některé redakce odhalily i balení a otevřely ho. Také se na webu objevily nějaké testy Vegy RX. Tradiční lháři na OC UK shopu rozpoutali informační peklo, že Vega RX má v těžení dvojnásobný výkon než cokoliv na trhu, byla to samozřejmě lež, ale upozornili na sebe, což byl účel.

Na web se také dostávají detailní informace o Coffee Lake, včetně nutného požadavku na novou desku. Pro mnohé hráče je dobrou zprávou, že i Core i3 od této generace bodu mít plná čtyři jádra. Procesor Core i3-8300 se také stal nejprodávanějším procesorem Coffee Lake.

Velký přehled HW událostí roku 2017 měsíc po měsíci 
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdříve přišly recenze AMD Threadripperu, který ukázal brutální vícevláknový výkon při solidní spotřebě. Na konci srpna se dočkali všichni, kteří čekali na Vegu RX. Karty se dostaly do obchodů, a my jsme vám také recenzi přinesli. Výkon je slabý, hlučnost extrémní, spotřeba gigantická. Mnohem lepší vlastnosti má slabší model Vega RX 56. I tak jej ale majitel musí umět zkrotit ručně, což není práce pro běžné uživatele.

Srpen je také dalším milníkem v ceně Bitcoinu. V polovině měsíce se cena vyhoupla na 3000 USD a dále se už jen zvyšuje. Těžební horečka mírně oslabuje, některé karty se dají občas i sehnat. Ceny grafik jsou ale stále extrémní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama