Veselo s modrými fajfkami a plíživé zpoplatnění sociálních sítí #TYDEN  ~ 27. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Veselo s modrými fajfkami a plíživé zpoplatnění sociálních sítí #TYDEN ~ 27. února

Veselo s modrými fajfkami a plíživé zpoplatnění sociálních sítí #TYDEN ~ 27. února | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 2. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Evropská Komise zakázala TikTok. Seškrtání textů Roalda Dahla má pokračování. Nikdy nepoužívejte zkracovače adres. Apple AirPods Pro za něco jako 50 dolarů? Je AI bublina? Není to bublina?

Reklama

Marketing, komunikace

YouTube rozšiřuje vícejazyčné zvukové stopy pro další tvůrce. Funkce vícejazyčného zvuku umožňuje tvůrcům přidávat dabing do nových i stávajících videí. (Variety)

V uplynulém roce se na YouTube objevily stovky videí z produkce Ruskem kontrolované televize RT, a to i přes loňský zákaz (od března 2022) těchto médií na této platformě. (BBC)

Na LinkedIn zaplňuje komentáře „commenting for reach“ v praktické ukázce toho, jak jsme na sociálních sítích zoufale závislí na algoritmech (WSJ)

Dalo se to čekat. Desítky startupů využívají generativní AI k vytváření zářivě šťastných virtuálních lidí pro zábavu i zisk (Fast Company)

Zpráva o široce sledovaném obsahu od Meta za Q4 2022 je venku. A je to pořád stejné. Videu vládne YouTube a TikTok, ve Stránkách LADbible a UNILAD. Chcete-li mít úspěšné příspěvky, musí to být video a navíc co největší hloupost čimeme. (Meta, Social Media Today)


Bezpečnost, soukromí, právo

John McAfee, Průkopník softwaru pro kybernetickou bezpečnost, a šiřitel kryptoměn. A také někdo, kdo si vybudoval konspirační fanouškovskou základnu a zbohatl na paranoie. Což ho nakonec zničilo (Bloomberg)

GoDaddy potvrdili roky trvající aktivity hackerů, krádež zdrojových kódu a instalaci malware. V listopadu 2021 hackeři získali přístup k údajům o 1,2 milionu zákazníků i jejich webů. Nové aktivity hackerů byly zjištěny v prosinci 2023. (Bleeping Computer)

Coinbase napadena s pomocí útoku přes SMS. Jeden z oslovených se nechal nachytat na podvrženou zprávu a útočníkům poskytl přihlašovací údaje. Útok ale měl být zastaven prakticky na počátku. (Cybernews)

12 milionů Britů naletělo online podvodníkům. Jeden z pěti. Přišli o 1,3 miliardy liber (Cybernews)

Final Cut Pro a další Mac OS pirátské verze obsahují malware pro těžbu kryptoměn. Čemu se ale můžete divit, když si z The Pirate Bay stáhnete něco spustitelného? (CyberNews. 9to5Mac)

Bankman-Fried (FTX) a další poskytli více než 300 nezákonných politických darů v USA, tvrdí nové obvinění (Reuters, New York Times)

Phylum objevili více než 1 300 škodlivých balíčků publikovaných na PyPI (Phylum)

Když už propouštějí i hackeři, tak to asi bude vážné . Zajímavé čtení třeba i v tom, že zjistíte, že jedna z hackerských skupin propustila 45 operátorů call centra. (Insider)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama