vykonove-srovnani-ovladacu-catalyst-5-6
Hardware Článek Výkonové srovnání ovladačů Catalyst 5.6

Výkonové srovnání ovladačů Catalyst 5.6 | Kapitola 8

Archiv PCT

Archiv PCT

14. 6. 2005 00:00 58

Seznam kapitol

1. Catalyst 5.6 - co je nového? 2. Testovací sestava a teoretické testy 3. Doom 3 4. FarCry
5. Unreal Tournament 2004 6. Half-Life 2 7. Chronicles of Riddick 8. Závěr

Dnešní článek vám přináší výkonové srovnání nejnovějších ovladačů ATi Catalyst verze 5.6 s předešlou verzí 5.5. Nové ovladače byly velmi očekávány, neboť ATi slibovalo podstatný nárůst výkonu her a aplikací pod OpenGL a také DirectX neměl být ochuzen o nějaký ten bodík pod náročnými benchmarky a hrami. Podívejme se tedy, jak se společnosti ATi nové ovladače povedly.

Reklama

Nové ovladače ATi Catalyst verze 5.6 nabízejí drobný výkonnostní nárůst, který se projeví především v benchmarcích 3DMark05 či 3DMark03, ale i hra Half-Life 2 vykázala solidní nárůst počtu snímků za sekundu. Zklamáním jsou hry pod OpenGL, které neprofitují z nových ovladačů, tak jak jsem očekával, což je asi jediná výtka, kterou proti novým ovladačů lze mít.

Výkonové srovnání ovladačů Catalyst 5.6
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkově se upgrade z verze 5.5 či starší rozhodně vyplatí, takže s ním příliš neotálejte a stahujte přes odkazy pod článkem. V dalších verzích Catalystů nás čekají další kosmetické a snad i výkonnostní změny k lepšímu, které jsou v určitých ohledech velmi potřebné. Na závěr ještě jednu perličku, ovladače ATi Catalyst 5.6 byly vyhodnoceny jako nejstabilnější ovladače pro grafické karty a s přehledem porazily i nVidii a její ForceWare, což jsem opravdu nečekal.

ATi Catalyst Version 5.6 (Catalyst Control Center)

ATi Catalyst Version 5.6 (Catalyst Control Panel)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama