ADATA SU800 a SX950 – Nová levná SSD s 3D NAND čipy
i Zdroj: PCTuning.cz
Úložná zařízení Článek ADATA SU800 a SX950 – Nová levná SSD s 3D NAND čipy

ADATA SU800 a SX950 – Nová levná SSD s 3D NAND čipy | Kapitola 3

Z. Obermaier

Z. Obermaier

4. 7. 2017 03:00 11

Seznam kapitol

1. ADATA s novými 3D TLC NAND čipy 2. Typy NAND flash pamětí a jejich použití 3. Balení disků 4. Představení disků 5. Testovací sestava a specifikace 6. Testy malých souborů (nejdůležitější)
7. Testy malých souborů (důležité) 8. Testy sekvenční, IOPS a přístupové doby 9. Syntetické testy – body 10. Start Windows, shrnutí výkonu 11. Závěr

Před nějakým časem jsme testovali nejlevnější SATA SSD na českém trhu, a nebylo překvapením, že šlo o nejčtenější článek o discích za poslední rok. Dnes vám nabízíme test dvou nových a levných 2,5" SSD disků od ADATA, které využívají nové 3D NAND čipy využívající MLC a TLC a nejvíc potěší asi cenou.

Reklama

Balení disků

ADATA SU800 a SX950 – Nová levná SSD s 3D NAND čipy
i Zdroj: PCTuning.cz

První disk patří do kategorie „budget“, nabízí kapacitu 256 GB za 2400 Kč. V této cenové relaci je na trhu spousta disků s kapacitou 240–256 GB, ve všech případech jde o nejlevnější disky všech výrobců vůbec. Koupit můžete Kingston, SanDisk, OCZ i Corsair. Intel v této ceně nabízí jen nižší kapacitu 180 GB. Jak také ukazuje obrázek, za zmíněnou cenu nedostanete kromě disku téměř nic. Jen rámeček a manuál. Výrobce ADATA tento disk nabízí jako disk spíše do upgrade notebooku, ale v desktopu lze použít také.

ADATA SU800 a SX950 – Nová levná SSD s 3D NAND čipy
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý disk je z vyšší kategorie, z prémiové třídy XPG. Jak uvidíte v další kapitole, uvnitř je disk téměř stejný s tím prvním, má jen jiný potisk. Vlastnosti i výkon jsou v podstatě totožné. Výrobce ale u tohoto nabízí až šest let záruku, pokud jej samozřejmě pošlete přímo výrobci. Za tento disk zaplatíte 3000 Kč s daní, což je v těchto velikostech běžná cena „lepších“ disků. V balení je totéž co u prvního, navíc je pouze kovová redukce na montáž do 3,5" šachty. Tím dává disk najevo, že je určen spíše do desktopu. Výrobce ho řadí do herní série XPG.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama