Asus ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC Ed. O12G: Když vám normální karty nestačí
i Zdroj: asus.com
Grafické karty Článek Asus ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC Ed. O12G: Když vám normální karty nestačí

Asus ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC Ed. O12G: Když vám normální karty nestačí | Kapitola 17

Adam Vágner

Adam Vágner

10. 1. 2023 15:00 113

Seznam kapitol

1. GeForce RTX 4070 Ti: představení a parametry 2. Testovací sestava 3. Konstrukce karty, konektory 4. Crysis 3 Remastered, Cyberpunk 2077 5. F1 22 6. Far Cry 6, GTA V 7. Metro Exodus Enhanced Edition, Red Dead Redemption 2 8. Witcher 3, World of Tanks 9. Blender Benchmark, Luxmark, Vray 5 benchmark 10. Boost v F1 22 (OC)
11. Boost v F1 22 (silent) 12. Boost v Metro Exodus (OC) 13. Boost v Metro Exodus (silent) 14. Boost ve World of Tanks (OC) 15. Boost ve World of Tanks (silent) 16. Spotřeba, teploty, hlučnost 17. Otáčky ventilátorů, hlučnost 18. Průměrný výkon a poměr cena/výkon 19. Závěr

Grafické karty z řady ROG Strix už jsou po mnoho generací synonymem extrémně předimenzovaných chladičů a špičkové výbavy, díky nimž nabízejí nadstandardní výkon a vynikající provozní vlastnosti. S tím se ale pojí i negativum v podobě extrémního příplatku, který si Asus za kombinaci těchto vlastností žádá.

Reklama

Nejvyšší otáčky ventilátorů chladiče, BIOS použitý pro testy výkonu

Hlučnost

Naměřené hlučnosti nejsou přímo srovnatelné s kartami měřenými na starších sestavách před říjnem 2022. U nich jsem měl hlukoměr blíže ke kartám kvůli měření hlučnosti ventilátorů bez zátěže. Dnes už není na převážné většině karet bez zátěže co měřit, protože mají pasivní chlazení, proto jsem jej posunul o pár centimetrů dál. Naměřené hodnoty jsou tedy zhruba o 1 dBA nižší, než bych naměřil dřív s hlukoměrem blíže ke kartě.

Protože se hlučnost chladiče mění v závislosti na teplotě čipu, je údaj v grafu nejvyšší naměřenou hodnotou během dlouhodobé zátěže. Jenom v případě krátkých a vyšších špiček, k nimž dochází jednou na pár sekund zpočátku po spuštění zátěže a dále už se neopakují, úvodní špičku vynechávám a beru až nejvyšší dosažené hodnoty otáček po delší zátěži. Celý průběh otáček ventilátorů pak najdete v kapitole s provozními vlastnostmi.

Hlučnost, BIOS použitý pro testy výkonu

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama