Bing AI tak trochu zešílela. Trochu hodně #TYDEN ~ 20. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bing AI tak trochu zešílela. Trochu hodně #TYDEN ~ 20. února

Bing AI tak trochu zešílela. Trochu hodně #TYDEN ~ 20. února | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 2. 2023 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Google ztrácí kontrolu. Muskův účet na Twitteru ztrácí dosah, nechal změnit algoritmus. Nejsilnější značky v streamingu. Snapchat má 750 milionů uživatelů. Z-Library je zpět.

Reklama

Hardware

Mercury Research: dodávky procesorů x86 od společností Intel, AMD a dalších klesly ve 4. čtvrtletí meziročně o 34 %  (PCMag)

Uber uzavřel dvě sedmileté smlouvy se společnostmi Google Cloud a Oracle o hostování své IT infrastruktury. Podle jednoho z vedoucích pracovníků Uberu je 95 % IT hostováno na vlastních serverech. (WSJ)

Nejmenší HR headset je od BigScreen VR. Bigscreen Beyond je možné si předobjednat a dorazit by měl v Q3 2023. Cena 999 dolarů, mikrodispleje OLED 2560 × 2560 pixelů na oko, vlastní optika pancake – to vše v malém těle s hmotností 127 g. (BigScreenVR)

Recenze Corsair HS65 Wireless: V headsetu jako v bavlnce. Smyslem HS65 je nabídnout pohodlí při dlouhodobém nošení i kvalitní zvuk nejen pro hry. Podařilo se jim splnit svůj cíl? (PCtuning)

Plugable uvádí na trh vůbec první dokovací stanici certifikovanou pro Chromebooky. Funguje i pro Windows/Mac OS.  (Forbes, Amazon)

Plugable uvádí na trh vůbec první dokovací stanici certifikovanou pro Chromebooky
i Zdroj: PCTuning.cz
Plugable uvádí na trh vůbec první dokovací stanici certifikovanou pro Chromebooky

IKEA v dubnu uvede na trh chytrý senzor kvality domácího ovzduší VINDSTYRKA co funguje samostatně nebo ve spojení s Dingera hubem. Cena prozatím není známa (Engadget, IKEA)


Software

Opera přidává ChatGPT do prohlížeče pro sumarizaci obsahu (The Verge, Opera)

Portmaster – bezplatný a open-source aplikační firewall (Win, Debian, Ubuntu, Fedora)

DJ David Guetta prohlásil, že „budoucnost hudby je v umělé inteligenci“ poté, co pomocí této technologie přidal do své nedávné písně vokál ve stylu Eminema. (BBC)

Rozšíření pro obcházení nutnosti platit za obsah Bypass Paywalls Clean odstraněno z Mozilla Add-On Store (gHacks.net)

Konverzační AI od Microsoftu se tak trochu zbláznila. Útočí na uživatele, uráží je a dokonce se, dá-li se to tak říci, emočně zhroutila (Independent, /r/bing)

  • Bing chat s umělou inteligencí: Chci být naživu. (New York Times)
  • Chat Bing prozradí svá tajemství prostřednictvím útoku typu prompt injection (Ars Technica)

Na cestě je Geekbench 6, pomůcka pro testování rychlosti a měl by přinést testování věcmi, které lidé opravdu používají. Předchozí verze byla uvedena v roce 2019. (The Verge)

BuzzFeed spouští Infinity Quizzes a vytváří personalizované příběhy pomocí OpenAI. Zajímavé na tom je, že to (samozřejmě) není klasické #chatgpt, ale přizpůsobení AI pro konkrétní účely (TechCrunch, The Verge)

Noam Chomsky o ChatGPT: Je to „v podstatě high-tech plagiátorství“ a „způsob, jak se vyhnout učení“. Dost trefné v obou případech. (Open Culture)

Buffer, plánovací nástroj pro sociální sítě, doplnil AI. Generuje příspěvky. (Buffer)

Windows 11 na počítačích Apple M1 a M2 Mac budou přes Parallels (The Verge, Microsoft)

Budoucnost core-js? Extrémně populární open source možná skončí. Trpí na obvyklý problém u open source.  (core-js)

Jak se Rust stal z vedlejšího projektu nejoblíbenějším programovacím jazykem na světě (MIT Technology Review)

Homebrew 4.0.0. je venku.  (Homebrew)

Audacium se spojilo s Tenacity a skončilo. Tenacity je audio editor/záznamník (Audacium)


Mobilní aplikace

WhatsApp tvrdí, že Telegram je ruské spyware. Telegram nesouhlasí. Postavené to je přitom na článku vydaném na Wired, který podle Telegramu obsahuje množství chyb. (gHacks.net)

Apple nově umožní klasické push notifikace (webové) dokonce i pro aplikace na ploše telefonu/tabletu od Safari/iOS/iPad OS 16.4. Změna dost revoluční i v tom, že jde o klasické webové nofitikace, a nikoliv proprietární mechanismus of Apple. (How To Geek)


Hry

Recenze Hogwarts Legacy – Sny kouzelníků se občas plní. Má cenu otevírat dopis z Bradavic, nebo je lepší hodit ho do ohně? (Hrej)

Nejdivočejší modifikace pro Hogwarts Legacy: bezová hůlka a Shrek místo koštěte (Hrej)

Rok poté, co společnost Meta v dystopické reklamě na Super Bowl propagovala metaverse, nadšení z virtuální budoucnosti vyprchalo. Meta se nyní zaměřuje spíše na efektivitu. (Financial Times)

Jak se hraje na PlayStation VR2 – drahá hračka, nebo dotek budoucnosti? (Hrej)

Activision Blizzard plánuje ukončit možnost plně pracovat na dálku a od dubna budou zaměstnanci muset být týdně alespoň tři dny přítomni ve firmě. (Game Developer)

Epic Games zdarma? Warpips a na cestě Duskers

Firaxis pracuje na nové verzi Civilization, velmi pravděpodobně označené Civilization VII. (The Verge, Take2Games)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama