Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen! | Kapitola 4

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

10. 11. 2014 04:00 54

Seznam kapitol

1. Návrat věhlasné značky? 2. Příběh 3. Prostředí hry, atmosféra a násilí 4. Vozidla v CoD? V kampani ano! 5. Exoskelet a zbraně
6. Hratelnost a obtížnost 7. Bugy, aneb co vas bude ubíjet více než vaši nepřátelé 8. Grafika 9. Multiplayer a závěr

U nového dílu ságy Call of Duty nás tvůrci lákali na konečně nový grafický engine, poutavý příběh s Kevinem Spaceym a také na futuristické exoskelety, které vám propůjčí nadlidské schopností. V recenzi si povíme, jaké novinky na vás čekají, do jaké míry jde o pokrok oproti předchozím dílům, co zůstalo při starém i co se vysloveně nepovedlo.

Reklama

Nehrajeme Battlefield, a tak nečekáme ani nějaká otevřená prostranství s různými druhy vozidel k výběru. Co ale fanoušci CoD mají rádi, jsou občasné vsuvky do hry, kdy převezmete kontrolu nad nějakým type bojového vozidla a začnete to rozdávat nepřátelům vpravo vlevo. Co si pro nás tentokrát tvůrci připravili? Je toho dost a je to i zábavné!

Začněme přízemně: Auto. V jedné z misí budete prohánět dodávku na dálnici a mezi tím na vás budou útočit jiná ozbrojená vozidla. Vašim úkolem bude neztratit pronásledované vozidlo a současně to nějak i přežít. Samotné auto, které řídíte, není nic extra, ale když se vám podaří zaměřit nepřátelský vůz, tak bude po něm moci vypálit z něčeho, co připomíná laser. Věřte, že z těch zasažených aut moc nezbyde.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavostí je neviditelný dron. S tím budete mít sice omezené pole působnosti (v podstatě jen kroužení kolem cíle), ale o to více se budete soustředit na to, jak odstranit překážky, které brání postupu vašeho pozemního týmu. Ano tyto „překážky“ jsou nepřátelé a váš dron je vybaven velkorážní puškou. Občas se pár nepřátel i sejde tak nějak pohromadě (za sebou), tak už je asi jasné jak to může dopadnout.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Opět se také dostanete do tanku. Není to však žádný pekáč typu T-34, ale nějaký hypermoderní hover-tank (vznáší se na něčem, co připomíná trysky z proudového stíhače). Samotná věž tanku je vybavena několika typy zbraní. Základem je klasický kanón. Tím budete střílet na nepřátelské tanky , které vydrží narozdíl od vás pouze dvě rány. Aby to nebyla nuda, tak na vás bude útočit i pěchota, a to v celých houfech. Nezoufejte, váš tank je vybaven i spamovacím raketovým systémem, který během pár vteřin zasype celé zorné pole tolika zásahy tak, že na zemi nezůstane kámen na kameni. Nakonec přiletí i nějaké ty vrtulníky – na ty budete mít připravený EMP kanón.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Pořád vám to nestačí? Tak či onak, dostanete příležitost proletět se i ve stíhačce. Poletíte kaňonem, kde před vámi i za vámi poletí jak spojenecká letadla, tak nepřátelé. Na zemi okolo pak budou i další nepřátelé. Všechno budete moci likvidovat naváděnými raketami, které budou příhodně bořit i okolní skály, a tak se často proletíte i pod padajícími balvany.

Call of Duty: Advanced Warfare – konečně Next-Gen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby toho nebylo málo, tak se dostanete i do rychlého člunu, kterým budete projíždět vodní kanály velkoměsta a budete uhýbat nepřátelským útokům mimo jiné tím, že se ponoříte pod vodu. Šílené a často i mírně nelogické zábavy tedy bude ve vozidlech více než dost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama