Obchodní model společnosti Meta byl v EU prohlášen za nezákonný  #TYDEN 12. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Obchodní model společnosti Meta byl v EU prohlášen za nezákonný #TYDEN 12. prosince

Obchodní model společnosti Meta byl v EU prohlášen za nezákonný #TYDEN 12. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

12. 12. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Konec vyhledávání u Google. Nahradí ho AI chatbot? SpaceX představilo Starshield. Low-code či no-code? Muskův Neuralink čeká federální vyšetřování. Meta plánuje proměnit Instagram v Twitter.

Reklama

Obchodní model společnosti Meta byl v EU prohlášen za nezákonný. Facebook, Instagram a WhatsApp už nemohou bez souhlasu uživatele spouštět personalizované reklamy a Meta bude muset od uživatelů získat prokazatelný souhlas. 


#TYDEN k poslouchání

#TYDEN k poslouchání: Bude to možná trochu neuspořádané povídání, protože jako vždy je to #raw a bez střihání, úprav a natočené napoprvé. A protože za tím je živý člověk, tak to prostě není uhlazené jako od AI. A tradičně je tam záplava odkazů s dalšími informacemi. Poslouchejte ve Všichni mluví o #chatGPT. Tak já bude taky


Internet, webdesign

Maps.google.com přesměrovává na google.com/maps Proč? Možná pro jednodušší přístup k cookies uživatele a tím i snazší sledování.

Riskantní chování online je mezi mladými „téměř normalizováno“.  Zjistil to výzkum a zmiňuje troling, digitální pirátství, online harašení, nenávistné projevy, hacking, sexting a sledování pornografie.

Paul Buchheit, který stál u zrodu Gmailu, předpovídá konec vyhledávání u Google. Nahradí ho AI chatbot, a to možná už do dvou let. 

Na první stránce výsledků v Google? Bude to složitější, Google zrušil stránkování a zobrazuje výsledky v „nekonečném” rolování. 

Canva Magic Write je nová funkce v Canva Docs, nově spuštěném nástroji pro tvorbu dokumentů. Magic Write přidává GPT3, tedy umělou inteligenci.


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇 První vydání přehledu navíc už vyšlo ➡ České newslettery (a podcasty) na Substacku (první vydání, prosinec 2022)

Běžím dokud můžu kde Karel Holub přináší zajímavosti ze světa výživy, zdraví a zvyšování výkonnosti a také recenze, návody a tipy na zajímavé hračičky pro aktivní lidi.

Ivana píše jsou postřehy psycholožky a vypravěčky o resilienci. Překvapivě hodně zajímavé čtení, včetně povedených ilustrací. Snad nepřestane psát.

Ze severu do mailuZprávy, zajímavosti, tradice a vše možné ze severských zemí

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama