Fediverse, to je to oč teď běží. Ve hře je konec sociálních sítí #TYDEN 14. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Fediverse, to je to oč teď běží. Ve hře je konec sociálních sítí #TYDEN 14. listopadu

Fediverse, to je to oč teď běží. Ve hře je konec sociálních sítí #TYDEN 14. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

14. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Zavedení modré značky „ověřeno“ na Twitteru vyvolalo chaos. Portal (i dvojice chytrých hodinek) od Meta končí. Canva iDeviantArt spouští vlastní AI generátor. „Hey Siri“ už není cool. Pixelfed je povedená aplikace, co umí nahradit Instagram. Omnicom doporučuje pozastavit reklamu na Twitteru. Kde si založit účet pro Mastodon? Popularita TikTok mezi mladými v USA stále stoupá

Reklama

Zavedení modré značky „ověřeno“ na Twitteru vyvolalo chaos. Nic neověřuje a je to masově zneužíváno  pro vytváření fake účtů, které sdílí výmysly, dezinformace, lži i poškozující informace. Má to i dost zásadní dopady, jako třeba Eli Lilly zásadně padly akcie poté, co falešný účet na Twitteru oznámil inzulín zdarma; padly i Novo Nordisk, Sanofi. 

Policie prošetřuje krácení daní za 100 milionů a příběh je to místy dost neuvěřitelný třeba i zabavením Aston Martin a Ferrati za 50 milionů korun. V Soud poslal do vazby dva obviněné z IT firmy pracující pro justici zjistíte, že šlo o CCA Group.


#TYDEN k poslouchání

Placení vydavatelům za umístění ve vyhledávání a na socnetech? Cesta do pekel, co dokonce není ani dlážděna dobrými úmysly. Stát soukromému subjektu nařídí, aby platil jiným soukromým subjektům včetně povinnosti jim poskytovat služby. Jak toto asi může dopadnout? Delší povídání.


Telegraficky

Flipper ZeroFeep! searchSlashbasetchncs.dedevenv.sh ■ Thomson Reuters kupuje SurePrep za 500 M$ ■ Sublime Text 4 Build 4142 ■ Disney také chystá propouštění ■ Nethack Learning Environment


Internet, webdesign

EU Voice je ActivityPub (chcete-li Mastodon/Fediverse) server/platforma pro EU instituce a agentury 

Metavesmír nepotřebuje (drahé) VR, říká Herman Narula, ať to Mark tvrdí jak chce. Má pravdu, ale mýlí se v tom, že zásadnější než VR je blockchain. Metaversum blockchain nepotřebuje vůbec.

Využívat AI pro generování obsahu vhodného jako potrava pro vyhledávače? Opatrně, Google (a i jiní) to umí detekovat.

Je konec. Facebook na ústupu. Twitter v chaosu. Končí věk sociálních médií, co nikdy neměl začít. Jakkoliv tvrdě to zní, vystihuje to pointu. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama