Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem  #TYDEN 28. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem #TYDEN 28. listopadu

Mark Zuckerberg (ne)končí. Nizozemsko chce skončit s Facebookem #TYDEN 28. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

28. 11. 2022 07:00 7

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Média (noviny) mají problém. 44 % českých domácností má chytré televize. Huawei a ZTE mají ban v telco v USA. KIA si pořídila nové logo. A #sorryjako Musk na vás vyleze už asi i z ledničky.

Reklama

Podle The Leak se Mark Zuckerberg chystá příští rok skončit. Andy Stone, mluvčí Meta, ale upozorňuje, že to není pravda. Asi lépe nevtipkovat něco o tom, že když mluvčí něco popírají, tak to nejspíš bude pravda.

Nizozemská vláda zvažuje ukončení využívání Facebooku. Vadí rizika pro soukromí  a nutno dodat, že je to nejen plně pochopitelné, ale podobný krok by měl následovat po celém světě. 


#TYDEN k poslouchání

Média (noviny) mají problém. Sociální sítě jsou zpoplatněné, omezují dosahy, určují co smí být vidět, kdykoliv zasáhnou proti čemukoliv a není odvolání. Řešením jsou vlastní (vlastněná) sociální média. Poslechněte si v Proč by média měla mít vlastní instance Mastodonu (fediverse)?


Internet, webdesign

Největší (podle počtu uživatel) streamingové společnosti? Netflix (225 M), Amazon Prime Vide (200 M), Spotify (182 M), Disney+ (152 M), Tencet Video (122 M).

Heuréka (cz i sk) měla o víkendu (19–20.listopadu) problémy s masivním DDoS útokem.  Blokace zahraniční IP pak následně zkomplikovala některým e-shopům dobíjení kreditů. Rozhodně nic co bychom Heuréce mohli závidět.

Dobrá zpráva, Tumblr doplní podporu pro ActivityPub, protokol pohánějící Mastodon a fediverse vůbec. 

44 % českých domácností má chytré televize. 6 % chytré topení. Víc dat v nové publikaci ČSÚ  Využívání informačních a komunikačních technologií v domácnostech a mezi osobami – 2022

Vyhledávání skrz Google? Záplava reklamy a „SEO optimalizovaných“ nesmyslů zaplavujících běžně i několik stránek. 

Tumblr býval jedním ze zásadních a známých sociálních médií. Jenže pak se něco stalo a řada chyb, ale i vznikající silné konkurence, ho odsunula kamsi do pozadí. 

10 problémů při práci s WordPressem jako platformou pro správu obsahu v roce 2023. Užitečné čtení, kde jeden bod má snadné řešení, tedy AMP nepoužívat. 


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

NA_SKLE aneb Jardou filtrovaný přehled novinek ze světa technologií. Ale kdo je sakra Jarda? :) A musím dodat, že to co píše, vypadá dost dobře a je toho dost hodně.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama