Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince

Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

19. 12. 2022 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Proč je web 3.0 podvod? Potvrzeno. Revue končí. Bouřlivý konec týdne na Twitteru. Rozhovor s Mattem Mullenwegem. LinkedIn je živnou půdou pro lži a podlézání. Disney+ zdražuje o 3 dolary.

Reklama

Hardware

Dasung Link je je dotykový 6.7” černobílý e-ink displej (300 dpi) s podsvíceným.  Připojuje (bezdrátově nebo přes UBC-C) se k vašemu telefonu a může sloužit pro čtení e-mailů (či čtení vůbec). 

Recenze: Intel NUC 12 Enthusiast: výkonné Mini PC s herní grafikou Arc A770M

Chytré zásuvky od TP-Linku jsou dobře udělané. Tapo P300 (tisková zpráva) je prodlužovačka s třemi samostatně ovládatelnými zásuvkami (a i USB nabíjením (QC 3.0 i PD 18 W)


Software

#Kubernetes? Máte? Používáte? Měl bych pár otázek ve velmi krátkém formuláři. Tak prosím mrkněte a odpovězte, pokud můžete. O Kubernetes se v tuzemských médiích často nemluví, přitom podle průzkumu britské společnosti Civo, realizovaného na 1000 cloudových vývojářích, 51 % respondentů uvádí, že ve svých organizacích Kubernetes a/nebo kontejnery v IT provozu používají. Jak jsme na tom na českém trhu? Pomůžete vyplněním forms.gle/RUb3XXFuMMUVbUFAA

Sam Altman (OpenAI CEO): ChatGPT je neuvěřitelně omezené, ale v některých věcech dost dobré na to, aby vytvořilo klamný dojem velikosti. Je chybou spoléhat se na něj v tuto chvíli v něčem důležitém. Je to náhled pokroku; na robustnosti a pravdivosti musíme ještě hodně zapracovat.

Dostane od chatGPT text i s citacemi a vše vypadá dobře? Zkuste si ty citace ověřit a zjistíte, že AI prostě halucinuje. 

Enormní zájem o chatGPT přinesl od minulé neděle potíže a výpadky. V úterý OpenAI nasadili čekací systém, který omezuje počty uživatelů, které pustí do aplikace.

Enormní zájem o chatGPT přinesl od minulé neděle potíže a výpadky.
i Zdroj: PCTuning.cz
Enormní zájem o chatGPT přinesl od minulé neděle potíže a výpadky.

Pomocí ChatGPT může kdokoliv zadat dotaz a vygenerovat škodlivý kód a přesvědčivé podvodné e-maily bez jakýchkoli technických znalostí nebo znalostí kódování, píše se na Venture Beat. 

GitHub rozšířil službu vyhledávající tajné tokeny na všechny uložiště a ne pouze pro platící zákazníky. 


Mobilní aplikace

Apple bude muset umožnit instalaci aplikací mimo App Store, požaduje to EU a má to dva háčky. Je to až rok 2024. Ale hlavně, lze čekat, že Apple bude vymýšlet kličky a uživatelům komplikovat život. Problémem bude i to, že Apple nebude chtít přijít o svých 30 % z každé aplikace.

iPad OS 16.2 přinesl konečně podporu externího displeje do Stage Manageru. Ale má to klasicky háček, a tím je nutnost mít iPad s M1 procesorem. A na praktické nepoužitelnosti a chaotičnosti Stage Manageru se nezměnilo nic.

Spotify se stahuje z live audia a ruší plánované pořady. Těžko posoudit jak to vlastně je. Live audio je svým způsobem zbytečné, podcasty jsou vhodnou „náhradou“ a i u podcastů je to problematické, je jich sice hodně, ale posluchačů je málo.


Hry

Série GTA vydělala od roku 1997, kdy se objevila v obchodech s videohrami, více než 9,986 miliardy dolarů a i po 25 letech vyvolává kontroverze. 

GTA Online ještě před konce roku získala aktualizace, Los Santos Drug Wars.

Stručná historie videoherního průmyslu, vzestup Nintenda, dominance Sony a co znamená dohoda s Activisionem pro konkurenci.  Včetně otázky, proč vlastně FTC chce zamezit koupi Activision Microsoftem. 

Zadara u Epic Games? Začaly Vánoce, takže nezapomeňte, #free jsou jenom 24 hodin ale zato jich bude kupa

Chris Metzen se vrací k Blizzardům. Opustil je v roce 2016 

Došlo k oznámení filmové adaptace Death Stranding. Kodžima navázal spolupráci s producentem snímku Barbarian

Na servery Minecraftu míří multiplatformní DDoS botnet. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama