Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince

Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

19. 12. 2022 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Proč je web 3.0 podvod? Potvrzeno. Revue končí. Bouřlivý konec týdne na Twitteru. Rozhovor s Mattem Mullenwegem. LinkedIn je živnou půdou pro lži a podlézání. Disney+ zdražuje o 3 dolary.

Reklama

Marketing, komunikace

Google nechce spustit konkurenci chatGPT, obává se dopadu na reputaci a divit se nelze. AI, zejména v podobě chatbotů, mají problémy s předpojatostí a fakty. Což je i dost podstatný důvod, proč případné využití “místo” vyhledávání bude ještě nějakou dobu trvat.

Jaký obsah funguje nejlépe pro získávání zpětných odkazů v SaaS a B2B? Užitečné vlákno

Musk zuřivě opouští Twitter Space poté, co mu novinář položí obtížnou otázku o ElonJetu. Následně konkrétní Space vypne a vzápětí vypne všechny Twitter Spaces. Zjistil totiž, že do Spaces mohou stále i novináři, kteří dostali ban.


Bezpečnost, soukromí, právo

Malware ničí data na ruských soudech a v kancelářích starostů. Tváří se jako ransomware, ale data prostě maže. 

EFF varuje, že eIDAS 2.0 od EU je nebezpečný precedens pro zabezpečení webu. EU totiž nařizuje, aby prohlížeče akceptovaly certifikační autority vydané členskými státy EU a neodstraňovaly je, i když nejsou bezpečné.

HR platforma Sequoia hacknuta, hackeři se dostali k citlivým údajům zákazníků, včetně čísel sociálního pojištění a výsledkům C19 testů. 

Společnost Meta v lednu zavede a zpřístupní nový softwarový nástroj (Hasher-Matcher-Actioner, HMA) pro boj proti terorismu, bude “detekovat teroristický obsah”. Uvážíme-li jak špatně Meta detekuje spam, podvody, porno a řadu dalších věcí, tak je vhodné se ptát, proč si PR oddělení Facebooku vybralo zrovna “teroristický” obsah. 

IMDb umožňuje umělcům odstranit informace o věku a další osobní detail a nutno dodat, že IMDb trvalo roky, než něco takového umožnili. 

Úložiště s otevřeným zdrojovým kódem zaplaveno 144,294 phishingovými balíčky. Útočníci využili účty vytvořené s pomoci 90 domén hostující cluster 65 tisíc phishingových stránek. 

V Google One VPN objeveno 22 bezpečnostních nedostatků. Nejpozoruhodnější zjištění se týkalo požadavku, aby aplikace systému Windows byla spuštěna s právy správce.

Společnost Microsoft zavede “ EU data boundary”. Od 1. ledna umožní zákazníkům cloudu z EU zpracovávat a ukládat data v regionu, počínaje daty zákazníků.

Šest obviněných v hromadném zásahu proti webům nabízejícím DDoS na objednávku. 

Dostatek důvodů proč přestat používat LastPass najdete v Parsing LastPass’ data breach notice. Reaguje na další hack LastPass a zásadní nejasno o tom kdy a kdo ho provedl. A také co všechno získal. Je tam nepříjemné i to, že LastPass a GoTo sdílejí své cloudové úložiště.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama